Τσεχία: «Δεν θέλουμε πρόσφυγες στα εδάφη μας!» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Τσεχία: «Δεν θέλουμε πρόσφυγες στα εδάφη μας!»


Αυστηρό μήνυμα στην Ε.Ε. από τον νέο ηγέτη της Τσεχίας. 

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να πιέζει την Πράγα να δεχθεί την μετεγκατάσταση προσφύγων, διότι αυτό μπορεί να ενισχύσει τα ακραία κόμματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη να παραπέμψει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και την Πολωνία επειδή δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων.

Ο Μπάμπις, η κυβέρνηση του οποίου αναμένεται να ορκιστεί στις 13 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, επανέλαβε τη στάση της χώρας του στο θέμα των προσφύγων.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποσύρει την προσφυγή ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να διαπραγματευτούμε για το θέμα και να προσφέρουμε εναλλακτικές, όπως η φύλαξη των συνόρων ή η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες. Αλλά δεν θέλουμε πρόσφυγες», τόνισε ο Μπάμπις σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Pravo.

Ο Μπάμπις θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το προσφυγικό.

Οι Τσέχοι έχουν αρνηθεί τη μετεγκατάσταση στη χώρα τους αιτούντων άσυλο, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη έχουν μειωθεί.

Σύμφωνα με τον Μπάμπις, αν η ΕΕ συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Τσεχία, θα ενισχύσει τα ακραία στοιχεία. «Η ΕΕ πρέπει να κατανοήσει ότι, αν δεν ακούσει τις προτάσεις μας, τότε η επιρροή των ακραίων κομμάτων όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ή το τσέχικο SPD, η στρατηγική των οποίων είναι ουσιαστικά να καταστρέψουν την ΕΕ, θα ενισχυθούν», προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.