Πολύ σημαντική ανακάλυψη στην πυραμίδα του Χέοπα - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

Πολύ σημαντική ανακάλυψη στην πυραμίδα του Χέοπα


Τα μυστήρια των πυραμίδων πλέον εντείνονται, μετά την πρόσφατη ανακάλυψη στην πυραμίδα του Χέοπα.

Γιαπωνέζοι και γάλλοι επιστήμονες έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση, μετά από δύο χρόνια έρευνας στην περίφημη αυτή πυραμίδα.

Ανακάλυψαν έναν κενό χώρο, τουλάχιστον 30 μέτρων, για τον οποίο δεν γνωρίζουν ούτε το λόγο ύπαρξης ούτε αν υπάρχει κάτι εκεί, διότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι προσβάσιμος.

Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα κατασκευάστηκε μεταξύ 2509 και 2483 π.Χ. και είναι η μεγαλύτερη πυραμίδα και βρίσκεται στην Γκίζα.

Περιλαμβάνει τρεις μεγάλες αίθουσες και διαδρόμους. Το κενό που ανακαλύφθηκε βρίσκεται πάνω από το μακρύτερο διάδρομο. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το είδος του κενού αυτού χώρου. Όπως επισημαίνει ο Mehdi Tayoubi από το HIP Institute, στο Παρίσι: «Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το μεγάλο κενό είναι οριζόντιο ή επικλινές· ούτε γνωρίζουμε αν έχει δημιουργηθεί από μία δομή ή πολλές διαδοχικές. Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι υπάρχει αυτό το κενό και αυτό είναι εντυπωσιακό και ότι δεν ήταν κάτι αναμενόμενο, σύμφωνα με οποιαδήποτε θεωρία». Η ομάδα όμως είναι πολύ προσεκτική ως προς το να το περιγράψει ως «θάλαμο».

Ένας από τους επικεφαλής της ομάδας, ο Hany Helal από Πανεπιστήμιο του Κάιρο, πιστεύει ότι το κενό είναι πολύ μεγάλο για να λειτουργεί ως μηχανισμός μείωσης της πίεσης του κτίσματος. «Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να καταλάβουμε την εσωτερική δομή της πυραμίδας και πώς έχει χτιστεί. Διάσημοι αιγυπτιολόγοι, αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες έχουν κάποιες υποθέσεις. Και αυτό που κάνουμε είναι να τους δίνουμε στοιχεία. Αυτοί θα πρέπει να μας πουν αν είναι αναμενόμενη ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.