«Θρησκευτική παγκοσμιοποίηση»: Πως θα χαρακτηρίζονται όσοι επιμένουν στον Χριστό - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

«Θρησκευτική παγκοσμιοποίηση»: Πως θα χαρακτηρίζονται όσοι επιμένουν στον Χριστό


Ως γνωστόν, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου των θρησκειών, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα συμβάλλει εν τέλει στην ειρηνική συνύπαρξή τους ή στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με το βλέμμα στην αλήθεια, κάτι που θα ήταν το υγιές.

Αντίθετα, θα οδηγήσει στην συγχώνευσή τους, προκειμένου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και τους ενός κέντρου εξουσίας, να υπάρχει μία θρησκεία και κοινό τελετουργικό μεταξύ των πιστών.

Ο Χριστός πουθενά!

Η αρχή επιδιώκεται να γίνει στην Ιερουσαλήμ, όπου συνυπάρχουν οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες,ωστόσο η πράξη του Τραμπ να την ανακηρύξει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, με χώρες να ακολουθούν το παράδειγμα των ΗΠΑ, εμποδίζει την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε, τα Χριστούγεννα, στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να αλλάξουν το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως όλοι οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ τάσσονται υπέρ της διατήρησης του καθεστώτος.

Πως χαρακτηρίζονται όμως όσοι αντιδρούν ή στέκονται επιφυλακτικά απέναντι στον «διαθρησκειακό διάλογο» υπό την αιγίδα του Πάπα Φραγκίσκου;

Μιλώντας στο ekklisiaonline, o Βαρθολομαίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε τώρα είναι ο Διαθρησκειακός Διάλογος, αντικείμενο εξαιρετικά σημαντικό. Ο Διαθρησκειακός Διάλογος θα συμβάλλει τα πλείστα στο να μειωθούν οι διαμάχες και να επικρατήσει ειρήνη σε όλο το κόσμο. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη»

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στο θέμα του Διαθρησκειακού Διαλόγου ανέφερε ότι γνωρίζει πως υφίσταται κριτική από ορισμένες πλευρές ακόμα και από κάποιους Έλληνες Αρχιερείς, ο Θρησκευτικός Φοντανενταλισμός όμως, τόνισε, δεν βοηθά σε τίποτα, βλέπουμε τα αποτελέσματα του θρησκευτικού Φονταμενταλισμού στο Ισλάμ.

Όσοι αντιδρούν λοιπόν στις «επιταγές» της θρησκευτικής παγκοσμιοποίησης είναι «φονταμενταλιστές», όμοιοι των ισλαμιστών.

«Φονταμενταλιστές» όσοι επιμένουν στον Χριστό και όχι στην παραγκώνιση της διδασκαλίας του, στα πλαίσια ενός νέο παγκόσμιου θρησκευτικού δόγματος.

Ποιος θα είναι ο βασικός στόχος της Πανθρησκείας;

Μα, η προστασία του κλίματος, σύμφωνα με τον Βαρθολομαίο, η οποία επιτυγχάνεται με «πράσινους φόρους» και πράσινη ανάπτυξη», η οποία οδηγεί επιχειρήσεις στα λουκέτα και πολίτες στην φτώχεια.

Όχι, η ανακάλυψη της Αλήθειας, η οποία σύμφωνα με τον Χριστό ελευθερώνει νου και ψυχή και οδηγεί στο Φως και στην απόδραση από τον Σκοταδισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.