Κατάντια... Το "ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ" έχει αντικαταστήσει τα ονόματα στις ενδοκυβερνητικές συζητήσεις - Όχι ότι δεν είναι... - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Κατάντια... Το "ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ" έχει αντικαταστήσει τα ονόματα στις ενδοκυβερνητικές συζητήσεις - Όχι ότι δεν είναι...


"Θυμάμαι ότι ουδείς από τους υπουργούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή τολμούσε ποτέ, είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς, να του μιλήσει στον ενικό ή να τον αποκαλέσει με το μικρό του όνομα. Ακόμα και ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής τον φώναζε «κύριε πρόεδρε». 

Το ίδιο συνέβαινε, τουλάχιστον στα τελευταία χρόνια της θητείας του, με τον Ανδρέα Παπανδρέου και βεβαίως με τον Κώστα Σημίτη. 

Για τους άλλους πρωθυπουργούς όρκο δεν παίρνω" αναφέρει ο Βηματατοδότης στην στήλη του.

Και προσθέτει: "Αλλά γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή τελευταίως πρωθυπουργοί, υπουργοί, συνεργάτες, μετακλητοί έγιναν... ένας. «Κολλητοί» που λέμε στην καθομιλουμένη. Και πού να τους δείτε ή να τους ακούσετε όταν συζητούν χαλαρά μεταξύ τους, όπου η φράση «κύριε πρόεδρε» αντικαταστάθηκε με τη γνωστή λαϊκή φράση (δεν είναι ανάγκη να σας την αναφέρω, γνωρίζετε ακριβώς τι εννοώ)."

Και καταλήγει ο Βηματοδότης: "Μάλιστα, πριν από καιρό, σε μια πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους, το πλήρωμα, που ήταν όλοι στρατιωτικοί, έμεινε έκπληκτο όταν διαπίστωσε ότι στον θάλαμο των VIP επιβατών η φράση που κυριαρχούσε ήταν η γνωστή των Ελληναράδων. Με αυτόν τον τρόπο προσφωνούσε ο ένας τον άλλον στις τρεισήμισι ώρες που διήρκεσε η πτήση. Αφήστε που ένας διοικητής οργανισμού κόντευε κατά τη διάρκεια της θητείας του να ξεχάσει το πραγματικό του όνομα, αφού ο πολιτικά προϊστάμενός του τον προσφωνούσε (σε επιτυχίες και σε αποτυχίες) με φράση που ούτε στο γήπεδο την ακούς συχνά. Και αν την ακούσεις κοκκινίζεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.