Έφτασε το σκατό στην κάλτσα! - Και λάθος υπουργός υπογράφει την αίτηση αναίρεσης του ασύλου για τον Τούρκο στρατιωτικό και κατέθεσαν την αίτηση σε Αστυνομικό Τμήμα! - UNPOLITICAL

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Έφτασε το σκατό στην κάλτσα! - Και λάθος υπουργός υπογράφει την αίτηση αναίρεσης του ασύλου για τον Τούρκο στρατιωτικό και κατέθεσαν την αίτηση σε Αστυνομικό Τμήμα!


Δεν περιμέναμε τον Τσίπρα να προσπαθεί τόσο πολύ να τηρήσει τον λόγο του απέναντι στον Ερντογάν. Δεν του το είχαμε ρε παιδί μου κρίνοντας από όσα έχουμε ζήσει εδώ όλοι οι Έλληνες. 

Προφανώς, η κατάσταση πανικού που βρίσκεται η κυβέρνηση με τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην πατρίδα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην γείτονα χώρα είναι τεράστια...

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν δικαστικοί κύκλοι, ήταν τόσο μεγάλος είναι ο πανικός στο Μαξίμου που... ξέχασαν ότι η κυβέρνηση συνέστησε και υπάρχει πλέον υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Και ότι πλέον, καθ΄ ύλην αρμόδιος να υπογράψει την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου OZKAYNAKCI SULEYMAN είναι ο Γιάννης Μουζάλας και όχι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης που την υπογράφει.

Δεν αρκεί μόνο αυτό. 

Ο καθολικός κυβερνητικός πανικός φαίνεται ότι οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου στο να καταθέσει την αίτηση ακύρωσης της παροχής ασύλου σε Αστυνομικό Τμήμα επειδή τα δικαστήρια ήταν κλειστά λόγω των εορτών. 

 Η αίτηση θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους και μετά θα προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου που θα συζητηθεί στο ακροατήριο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η κυβέρνηση θα καταθέσει παράλληλα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής με αίτημα και απώτερο σκοπό να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος. 

Δηλαδή, ουσιαστικά ζητεί η κυβέρνηση ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου να επιστρέψει πάλι διοικητικά κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Επίσης, η κυβέρνηση θα καταθέσει και αίτηση αναστολής, ενώ θα καταθέσει και αίτηση επίσπευσης εκδίκασης της κυρίας αίτησης που έχει καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα.
Τα νομικά κενά των κυβερνητικών χειρισμών είναι μεγάλα και το άτοπο να υπογράφει αναρμόδιος υπουργός την αίτηση είναι πιο μεγάλο καθώς δημιουργεί ακυρότητα της αίτησης που έχει υποβληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο protothema.gr δικαστές που έχουν χειριστεί στην καριέρα τους ανάλογες περιπτώσεις, η κυβέρνηση για το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και το αίτημα αναστολής που έχει δρομολογήσει να καταθέσει, πρέπει να επικαλεστεί ανεπανόρθωτη βλάβη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη ότι θα υποστεί εάν δεν επιστρέψει ο Τούρκος στρατιωτικός διοικητικά κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Ακόμη, θα επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας και λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και ειδικότερα θα επικαλεστεί τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία.

Όμως, όπως έλεγαν οι εν λόγω δικαστές οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αποτελούν νομικούς λόγους αλλά πολιτικούς λόγους, οι οποίοι είναι εκτός των διεθνών και Ευρωπαϊκών κανόνων χορήγησης ασύλου. Με άλλα λόγια, έλεγαν οι δικαστές, η κυβέρνηση ζητάει από την Ελληνική Δικαιοσύνη να εκδώσει μια απόφαση σκοπιμότητας. Πάντως ανέφεραν οι δικαστές ότι τον τελικό λόγο θα έχουν οι συνάδελφοι τους που θα χειριστούν την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι τον τελικό νομικό λόγο δεν θα τον έχει το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας εφετειακής απόφασης εκδοθεί.

Η κυβερνητική ταραχή αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν αναμένονται ακόμη άλλες 7 αποφάσεις της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς που αποτελούσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου με τους πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη. Υπενθυμίζεται ότι η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου εξέδωσε απόφαση 58 σελίδων με την οποία παρέχεται πολιτικό άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με ένα σκληρό σκεπτικό σε βάρος της γειτονικής χώρας και ήδη είναι ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.