Καταρρίπτεται το άρθρο του ellinikahoaxes.gr πως το μέρισμα ΔΕΝ το πήραν οι μετανάστες - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Καταρρίπτεται το άρθρο του ellinikahoaxes.gr πως το μέρισμα ΔΕΝ το πήραν οι μετανάστες


Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην καταπίνετε αμάσητα το κάθε site που αγωνίζεται να στρεβλώσει την αλήθεια κάτω από τις πληρωμένες οδηγίες της κυβέρνησης.

Υπάρχει ένα site το οποίο ονομάζεται http://ellinikahoaxes.gr/

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2017 είχε αναρτήσει ένα άρθρο όπου έλεγε πως καταρρίπτεται η είδηση πως το κοινωνικό μέρισμα το παίρνουν οι μετανάστες κλπ κλπ. Δείτε το εδώ: http://ellinikahoaxes.gr/2017/12/04/kinoniko-merisma-2017/

Δεν ξέρουμε την σκοπιμότητα των συναδέλφων που γράφουν εκεί - αν είναι πολλοί και όχι μόνος του ο Θοδωρής Δανιηλίδης, και για ποιο λόγο έγραψαν το άρθρο, ή γιατί αρνούνται να δουν τα επίσημα πλέον στοιχεία τα οποία τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Ξέρουμε πως το άρθρο τους το οποίο το μοιράστηκαν αρκετοί και το έκαναν ευαγγέλιο τους, καταρρίπτεται. 1 στους 10 που πήραν το κοινωνικό μέρισμα είναι μετανάστες από όλη την γη και πιο συγκεκριμένα από 172 κράτη και ελπίζουμε, μετά την κοινοποίηση από το σύνολο των μέσων να ανακαλέσουν το ψευδές άρθρο τους.

Ανέφεραν λοιπόν οι συνάδελφοι στην προσπάθεια τους να καταρρίψουν την είδηση, τον εξής απλοϊκό ισχυρισμό:

Το δημοσίευμα δεν μπορεί να αληθεύει για τον εξής απλό λόγο. Για να κριθεί κάποιος δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα. Στο άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης 2/85835/24.11.2017 αναγράφει πως ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία πέντε έτη (5), όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία πενταετία, και ο δικαιούχος οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μήνα μέχρι και 31/10/2017, όπως αυτό προκύπτει από το μητρώο Άμεσα Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ είτε να είναι συνταξιούχος εξ ιδίου δικαιώματος ή εκ μεταβιβάσεως είτε να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων του άρθρου 93 του ν.4387/2016 (Α΄ 85). Ακόμη ο δικαιούχος και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, εφόσον έχουν υποχρέωση.

Προσθέτοντας στο τέλος: Όπως καταλάβατε, το παραπάνω δημοσίευμα είναι ψευδές και καταρρίπτεται.
Αγαπητοί εκεί στο Hoax, αγαπητέ Θοδωρή, δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό σου πως μετανάστες είχαμε και πριν την 5ετία; Δεν πέρασε από το μυαλό σου πως ακόμη και το άρθρο του Pronews.gr που αναφέρεις ως "ψευδές" λόγω της ημερομηνίας του, πως στηρίζεται στα τότε στοιχεία και όχι στα σημερινά που εσύ επιτηδευμένα αγνοείς;

Ιδού λοιπόν η αλήθεια:

Πολίτες... 172 διαφορετικών εθνικοτήτων μεταξύ των δικαιούχων - 9.700 που το έλαβαν, είναι από Ινδία, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο, Φιλιππίνες και Κίνα - 97.000 είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία - 1.500 είναι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.