Δημοσκόπηση Κάπα Research: Πώς κρίνουν οι πολίτες δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές και Καραμανλή-Σαμαρά - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Πώς κρίνουν οι πολίτες δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές και Καραμανλή-Σαμαρά


Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις που έχει διενεργήσει η Κάπα Research, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, για την δημοτικότητα βουλευτών και δημοτικών αρχόντων.

Η δημοσκόπηση της Κάπα Research, διεξήχθη από τις 13 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου, στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Πελοπόννησος

Εντυπωσιακή είναι η αποδοχή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην περιφέρεια καταγωγής του, την Μεσσηνία. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρώτος σε θετικές ψήφους, έχοντας 52,5 θετικών γνωμών. Μάλιστα στο άτυπο «μπρα ντε φερ» μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ, του ίδιου και του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται αισθητά στην θετική αποδοχή του κόσμου με 52,5% θετικών απόψεω, έναντι 48% του Κ. Καραμανλή στην εκλογική του περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης.


«Μαύρο» στον Π. Τατούλη

Αντιθέτως, «μαύρα μαντάτα» δείχνει η έρευνα για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη. Το 53,5% έχει αρνητική άποψη γι' αυτόν, ενώ το 50,5% δεν επιθυμεί την επανεκλογή του στο αξίωμα.Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια των εκλογέων της πόλης για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, αλλά και η επιβράβευση πολιτικών που δρουν κι εργάζονται εντός της κοινωνίας και υπέρ της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταποντίζονται σε δημοτικότητα, ενώ πρώτοι σε δημοτικότητα είναι οι βουλευτές της ΝΔ στην Α’ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες έχουν θετική και μάλλον θετική άποψη:

Κατά 48% για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή,
Κατά 37% για τον Στ. Καλαφάτη (ΝΔ),
Κατά 30% για την Έλενα Ράπτη (ΝΔ),
Κατά 27,5% για τον Κ. Γκιουλέκα (ΝΔ),
Κατά 26% για τον Στ. Θεοδωράκη (Το Ποτάμι)
Κατά 26% για τον Ι. Αμανατίδη (ΣΥΡΙΖΑ)
Κατά 24,5% για τον Ευάγ. Βενιζέλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη)
Κατά 24% για τον Τάσο Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ)
Κατά 24% για τον Αλ. Τριανταφυλλίδη (ΣΥΡΙΖΑ)
Κατά 23,5% για τον Ν. Παρασκευόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ)
Κατά 23% για τον Μ. Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ)
Κατά 21% για τον Κ. Ζουράρι (ΑΝΕΛ)
Κατά 17% για τον Τρ. Μηταφίδη (ΣΥΡΙΖΑ)
Κατά 16% για τον Ι. Δελλή (ΚΚΕ)
Κατά 9% για τον Ι. Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων)
Κατά 7,5% για τον Αντ. Γρέγο (ΧΑ)

Χαμηλά η δημοτικότητα του Μπουτάρη

Η δημοσκόπηση δείχνει σε πτώση τη δημοτικότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (αρνητική άποψη 37,5%, μάλλον αρνητική 14% -σύνολο 51,5%- Θετική άποψη 21%, μάλλον θετική 23% -σύνολο 44%).

Τα προβλήματα της καθημερινότητας

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων και σε άλλες ερωτήσεις, όπως η ικανοποίησή τους από τη ζωή στην περιοχή όπου κατοικούν (για την Κ. Μακεδονία οι απαντήσεις είναι πολύ και αρκετά 50%, Λίγο και καθόλου 49,5%, δε γνωρίζω δεν απαντώ 0,5%), το συναίσθημα που κυριαρχεί στη ζωή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα (ανασφάλεια 37%, θυμός 34%, ελπίδα 14,5%, αδιαφορία 5%, ικανοποίηση 5%, φόβος 2%, σιγουριά 2%, δε γνωρίζω δεν απαντώ 0,5%), το πιο θεωρούν σημαντικότερο πρόβλημα (ανεργία 61,5%, ανέχεια/φτώχεια 38,5%, δομές υγείας 30,5%, διαφθορά στη δημόσια ζωή 23,5%, εγκληματικότητα 18%, προσφυγικό / μεταναστευτικό 13,5%, καθαριότητα 12,5%, συγκοινωνίες 12,5%, κυκλοφοριακό 11,5%, οδικό δίκτυο 11%, δομές εκπαίδευσης 8,5%, περιβάλλον 5,5%, χώροι αναψυχής 4%, αθλητικές εγκαταστάσεις 3,5%, ύδρευση / αποχέτευση 3,5%, αγορά / εμπορικό κέντρο 2,5%, άλλο 2%, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα η περιοχή μου 3,5%, δε γνωρίζω /δεν απαντώ 1%).

Οι απαντήσεις αυτές καταδεικνύουν την απογοήτευση της πλειοψηφίας όσων συμμετείχαν στην έρευνα, για την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.696 άνδρες και γυναίκες 17 ετών και άνω, με τη μέθοδο τηλεφωνικών και face to face συνεντεύξεων, αλλά και τη συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων, με μέγιστο σφάλμα 2,4%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.