Ανακάλυψη εκπληκτικά διατηρημένου μοναστηριού 1.500 χρόνων - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Ανακάλυψη εκπληκτικά διατηρημένου μοναστηριού 1.500 χρόνων


Οι αρχαιολόγοι της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, σκάβοντας στην περιοχή Beth Shemesh, ανακάλυψαν τα εκπληκτικά ερείπια ενός μοναστηριού και εκκλησίας 1.500 ετών, τα οποία είναι με διακοσμημένα με μωσαϊκό πατώματα και εισαγόμενα μάρμαρα.

«Εκπλαγήκαμε από τη θαυμάσια κατάσταση στην οποία διατηρούνται τα αρχαία ερείπια και από τον πλούτο των ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν», είπε ο Δρ. Benyamin Storchan, διευθυντής της εκσκαφής της ισραηλινής υπηρεσίας.

«Τα τεχνουργήματα που βρέθηκαν στο μεγάλο κτίσμα, τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν μοναστηριακό συγκρότημα, ίσως καταδεικνύουν ότι η περιοχή ήταν σημαντική και ίσως ήταν το κέντρο για αρχαίους προσκυνητές στην περιοχή της ιουδαϊκής Σεφελά».

Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ένα μικρό ποσοστό του μοναστηριού, το οποίο εγκαταλείφθηκε τον 7ο αιώνα για άγνωστους λόγους.

«Κατά τη διάρκεια της εκσκαφής, αποκαλύψαμε τα ερείπια τοίχων που είχαν χτιστεί με μεγάλες επεξεργασμένες πέτρες και διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας μαρμάρινης βάσης κολόνας διακοσμημένης με σταυρούς», ανέφερε ο Δρ. Storchan.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα μαρμάρινα τεχνουργήματα που βρέθηκαν είχαν εισαχθεί από την περιοχή της Τουρκίας και πιο μακριά ακόμα, με κάρο. Σε ένα από τα δωμάτια αποκαλύφθηκε ένα όμορφο μωσαϊκό διακοσμημένο με πουλιά, φύλλα και ρόδια.

«Γνωρίζουμε αρκετές αρχαίες εκκλησίες και μοναστήρια στην περιοχή, αλλά αυτό βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση», παρατήρησε.


Πηγή: sci-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.