Ο Καφετζόπουλος δηλώνει: "Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να γίνουν δικτατορία!" - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Ο Καφετζόπουλος δηλώνει: "Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να γίνουν δικτατορία!"


"Ο μόνος τρόπος να επιστραφούν οι 8 αξιωματικοί στην Τουρκία είναι από το παράθυρο. Νόμιμος τρόπος δεν υπάρχει", είπε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Καφετζόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών και ιδιαίτερα τη σύλληψη και εκ νέου φυλάκιση του αξιωματικού που είχε λάβει πολιτικό άσυλο, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου, λέγοντας ότι οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι "τα στοιχεία εναντίον τους είναι αόριστα, οι κατηγορίες δεν έχουν τεκμηριωθεί ότι έχουν επιδοθεί σε εγκληματικές πράξεις και ως εκ τούτου δεν πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία και δεν θα εκδοθούν».

Και συνέχισε: «Εκεί κινδυνεύει η ζωή τους. Αυτό που τώρα παρακολουθούμε είναι ο πλάγιος τρόπος της κυβέρνησης να παρακάμψει αυτή την απόφαση. Αν πέσει αυτός ο τοίχος, θα πέσει για όλους μας. Αν παρακάμψει η κυβέρνηση την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και τους μπουζουριάσει, όπως έκανε με τον άνθρωπο και τους στείλει πίσω δεν υπάρχει καμία προστασία για όλους μας, όπως ορίζει το Σύνταγμα της πολιτείας μας».

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε συνδυασμό και με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή της η σύντροφος του πρωθυπουργού για την ανάληψη της κυβέρνησης, αλλά όχι της εξουσίας.

"Συμπτωματικά έρχεται αυτή η υπόθεση σε μια εποχή που συζητάμε αν έχει η κυβέρνηση την εξουσία. Την εξουσία απολύτως μια εκτελεστική αρχή ενός ή πολλών ανθρώπων, γι' αυτό υπάρχει και η λέξη χούντα -δηλαδή ενότητα στα ισπανικά- οτιδήποτε είναι πάνω από τη δικαστική εξουσία, από τα νόμιμα όργανα τα οποία ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία δηλαδή την κυβέρνηση, τη νομιμότητα των αποφάσεών τους κλπ λέγεται δικτατορία. Αν εννοεί αυτό ως κατάληψη της εξουσίας επειδή δεν της αρκεί η διακυβέρνηση, τότε έχουμε να κάνουμε με μια διάθεση να γίνει δικτατορία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έχουμε ένα τέτοιο σύμπτωμα. Συμπτωματικά συμβαίνει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, επειδή το άνοιξε το θέμα ο πρωθυπουργός δια της συζύγου του" είπε ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης.

"Πολύ σοβαρή υπόθεση" χαρακτήρισε επίσης ο Αντώνης Καφετζόπουλος τις καταγγελίες που έκανε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6 περί παρακολουθήσεων. "Ο Απόστολος Δοξιάδης δεν είναι απ' τους ανθρώπους που φωνάζουν "λύκος, λύκος...". Ποιοι είναι αυτοί που τον παρακολουθούν; Είναι της ΕΥΠ; Είναι αστυνομικοί; Να μας πουν ποιοι είναι...Είναι σοβαρή η καταγγελία επειδή την κάνει αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος".

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος θύμισε παλαιότερες υποθέσεις χορήγησης ασύλου σε Έλληνες από χώρες της Ευρώπης κατά την περίοδο της χούντας, όπως συνέβη με τους αξιωματικούς του αντιτορπιλικού "Βέλος" στην Ιταλία, ή για άλλους χιλιάδες πολιτικούς εξόριστους οι οποίοι έλαβαν όλα τα προνόμια από τις χώρες στις οποίες κατέφυγαν.

Θυμήθηκε επίσης και την υπόθεση του Ρολφ Πόλε μέλους της φράξιας Κόκκινος Στρατός στον οποίο τότε επί διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Άρειος Πάγος αρνήθηκε την έκδοσή του στη Γερμανία, γιατί κινδύνευε από τα λευκά κελιά σε μια σύμμαχο χώρα της τότε ΕΟΚ.

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ρωγμή. Η ρωγμή δεν είναι η απόφαση της δικαστού για τον αξιωματικό. Η ρωγμή είναι ότι με πλάγιους τρόπους -με έναν απολύτως παράνομο τρόπο- έγινε η σύλληψή του, όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι του. Ο αστυνομικός διευθυντής ο οποίος εκτελούσε εντολές κάποιου πολιτικού προϊσταμένου με ελαστική συνείδηση".

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.