Καμία υποχώρηση - Καμία παραχώρηση: Οι μαθητές των Σκοπίων λένε τους ανήκει η μισή Β. Ελλάδα - Κατά τα άλλα, δεν έχουν αλυτρωτισμό - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Καμία υποχώρηση - Καμία παραχώρηση: Οι μαθητές των Σκοπίων λένε τους ανήκει η μισή Β. Ελλάδα - Κατά τα άλλα, δεν έχουν αλυτρωτισμό


Δημοσιογράφοι και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη πως αν παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία», οι σκοπιανοί θα αλλάξουν. Θα αποβάλλουν τα αλυτρωτικά τους.

Ωστόσο, αγνοούν το γεγονός πως πίσω από τους Σκοπιανούς υπάρχουν συμφέροντα παγκοσμιοποιητών, τύπου Σόρος, τα οποία έχουν σχεδιάσει από καιρού την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, μέσω διαμελισμού χωρών, όπως συνέβη στην Γιουγκοσλαβία, όπως επιθυμούν να συμβεί και στην Ελλάδα...

Στόχος, μεταξύ άλλων, η δημιουργία κράτους "Μακεδονίας" με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε η θεωρία του «μακεδονικού έθνους», η οποία «καλλιεργείται» στα σχολεία της χώρας, ώστε να υπάρχουν συνεχώς διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας.

«H Ελλάδα μας πήρε την Μακεδονία. Είναι λάθος που μας έχουν αποσπάσει τις περιοχές μας»!
«Αφού η περιοχή μας ήταν ένα τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, τότε κι εμείς είμαστε Μακεδόνες».
Αυτό πιστεύουν οι Σκοπιανοί. 
Αυτά διδάσκονται οι Σκοπιανοί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. 
Από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο. 
Στα σχολεία τους έχουν αναρτημένο τον χάρτη της μεγάλης Μακεδονίας.

Είναι ο χάρτης που περιλαμβάνει όλη την ελληνική Μακεδονία: την Καβάλα, τις Σέρρες, τον Όλυμπο και τα υπό σλαβική κατοχή εδάφη της (Σκόπια, Βουλγαρία).

Στο βίντεο θα δείτε πως ρωτήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές πού τελειώνει η χώρα τους.

«Η χώρα μας τελειώνει στον Όλυμπο και την Χαλκιδική και στο δυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας».

Άλλος μαθητής: «Τα σύνορα της χώρας μας φτάνουν μέχρι την Λάρισα».

«Θα θέλαμε να δούμε την Μακεδονία μεγάλη, ενωμένη. Είναι λάθος που μας έχουν αποσπάσει τις περιοχές αυτές»!

Η καθηγήτρια λέει: «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε στους μαθητές ότι η χώρα τους είναι χωρισμένη. Ότι οι Μακεδόνες που ζουν στα άλλα τμήματα ανήκουν στο ίδιο έθνος, το Μακεδονικό…»!

Θέλουν ακόμα και τον Όλυμπο, το βουνό που «γέννησε» την ύπαρξη των Ελλήνων.

Δείτε το βίντεο και αντιληφθείτε τον λόγο, για τον οποίο πρέπει να πάει ακόμα περισσότερο κόσμος στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.