Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή τεσσάρων καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή τεσσάρων καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή τεσσάρων καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει σήμερα τη συνταγματικότητα ή μη της νέας διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Το θέμα θα συζητηθεί σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας το «πάγωμα» της διαδικασίας τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί – AΝΤ1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ.

Οι προσφεύγοντες θέτουν, μεταξύ άλλων, ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Να σημειωθεί πως πριν από έναν χρόνο περίπου η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε δημοσιεύσει στο ακροατήριο την απόφαση με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός κατά πλειοψηφία ο νόμος Παππά για τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, διότι παραβιάστηκε η συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί η όλη διαδικασία και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.