Υπονομεύουν όπου σταθούν τις πατριωτικές φωνές - Ν.Βούτσης: «Η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση με μεταφυσικές δοξασίες ή πατριδοκαπηλίες» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Υπονομεύουν όπου σταθούν τις πατριωτικές φωνές - Ν.Βούτσης: «Η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση με μεταφυσικές δοξασίες ή πατριδοκαπηλίες»


Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε άρθρο του για τα 3 χρόνια της κυβέρνησης, στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει ότι η τριετία του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας «προδιαγράφει σε μεγάλο βαθμό την τυπική έξοδο της οικονομίας και της κοινωνίας από τις δεσμεύσεις του τελευταίου μνημονιακού προγράμματος και οριοθετεί, επίσης, τη βραχυμεσοπρόθεσμη ανορθωτική πορεία του κύρους, της σημασίας και του ρόλου της χώρας ως παράγοντα σε μια πολλαπλά αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή και βεβαίως σε μια αναδιαμορφούμενη αρχιτεκτονική και οντότητα της ΕΕ».

Ο κ. Βούτσης διατυπώνει τη διαφωνία του με την άποψη περί «πολλαπλά "μεταλλαγμένου" ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας, ταυτόχρονα, ότι η κυβερνητική πορεία οριοθετήθηκε και από «πολιτικούς συμβιβασμούς ή εκτιμήσεις που σε ένα βαθμό ακυρώθηκαν ή μετατέθηκαν χρονικά, καθώς η αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα προσέκρουσε σε έναν συσχετισμό απόψεων που πλειοψηφικά επέμεινε στην εφαρμογή μιας σκληρής λιτότητας διαμορφώνοντας ένα εφιαλτικά εκβιαστικό για τη χώρα τοπίο, το πρώτο επτάμηνο».

Ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει τον καθοριστικό ρόλο της ψήφου, της οριακής συναίνεσης ή και της ανοχής του ελληνικού λαού, τόσο ως συνομολόγηση στην «πολιτική συνέχεια» της κυβέρνησης, όσο και ως αναγνώριση των «καλών αρχικών προθέσεων» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της «σταθερής επιμονής του» για να διαμορφωθούν «οι ευνοϊκές προϋποθέσεις, μέσα στην ΕΕ και το ευρώ, ώστε να βγει η χώρα στο προσεχές διάστημα και τυπικά από τη μέγγενη των μνημονιακών δεσμεύσεων».

Σημειώνει ότι στον βαθμό που η συμφωνία του καλοκαιριού του '15 «πέραν των δυσμενών δεσμεύσεων, άφηνε ρωγμές και κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο», η κυβέρνηση εφάρμοσε και εφαρμόζει «θετικές μεταρρυθμίσεις που ανακουφίζουν, όχι μόνο συγκυριακά, ιδιαίτερα τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν από την κρίση».

Ο κ. Βούτσης επικαλείται στοιχεία που «προοιωνίζονται άνετη και καθαρή έξοδο στις αγορές για το προσεχές μέλλον», ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη συμβολή της συνεργασίας των χωρών του Νότου της ΕΕ στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

«Η συμβολή της χώρας, μέσα σε αυτή την τριετία, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού μείζονος θέματος και η αντίστοιχη κινητικότητα και ο ρόλος που διαδραματίζουμε για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, έχουν απομακρύνει από τη χώρα μας την επιβουλή για μια Ελλάδα "φτωχό συγγενή" στις εξελίξεις μετά την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία «δεν μπορεί να βγει από την κρίση με μιζέρια και φόβο με αναδίπλωση σε μεταφυσικές δοξασίες και σε εξάρσεις πατριδοκαπηλίας», ούτε πρέπει να συμβιβαστεί «σε ένα παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης στη βάση των ακραίων νεοφιλελεύθερων συνταγών, τις οποίες εκπροσωπεί η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και οι οποίες θα καταδειχθεί στο προσεχές μέλλον ότι δεν έχουν πλειοψηφικό αντίκρισμα μέσα στον λαό μας».

Ο πρόεδρος της Βουλής στο άρθρο του εκφράζει αισιοδοξία τόσο για τις δυνατότητες επούλωσης των πληγών της κρίσης και αποτροπής της επιβίωσης και επιστροφής της διαπλοκής, όσο και κυρίως για την εγγύηση επαναφοράς των εργασιακών δικαιωμάτων σε συνθήκες ανάπτυξης, αντιμετώπισης της ανεργίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής υπέρ των αδυνάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.