Όταν το παιδί έχει καθυστέρηση στην εκφορά του λόγου - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Όταν το παιδί έχει καθυστέρηση στην εκφορά του λόγου

Όταν το παιδί έχει καθυστέρηση στην εκφορά του λόγου

Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που μαρτυρούν ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εκφορά του λόγου και ίσως είναι αναγκαία η βοήθεια ειδικού:

  • Μέχρι την προσχολική ηλικία, ένα παιδί θα πρέπει να έχει αναπτύξει λεξιλόγιο περίπου 200 λέξεων και πάνω. Αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση από αυτό, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
  • Ένα άλλο πρόβλημα στο λόγο έχει να κάνει με την αδυναμία του παιδιού να προφέρει ορισμένα σύμφωνα. Και σε αυτή την περίπτωση η βοήθεια λογοθεραπευτή είναι απαραίτητη.
  • Μερικά παιδιά δυσκολεύονται να ενώσουν σωστά 4-5 λέξεις και να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση.
  • Τέλος, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το παιδί εκφράζεται με κινήσεις ή χειρονομίες και να μη νιώθει την ανάγκη να το κάνει λεκτικά. Εσείς όμως πρέπει να το ενθαρρύνετε να μιλά και να σας ζητά ότι θέλει.


Όλα τα παραπάνω αποτελούν τις κυριότερες εκφάνσεις στην προβληματική εκφορά του λόγου από ένα παιδί προσχολικής ηλικίας. Αν διαπιστώσετε κάποια από αυτές, δε χρειάζεται πανικός, παρά μόνο να κανονίσετε συνάντηση με ειδικό για να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία το μικρό σας, εφόσον σας το συστήσει.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.