Έτσι για να μην βαριόμαστε... Εισβολή σε συμβολαιογραφικό γραφείο έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Έτσι για να μην βαριόμαστε... Εισβολή σε συμβολαιογραφικό γραφείο έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρουβίκωνας :Κείμενο για την παρέμβαση στο συμβολαιογραφείο της Ουρανίας Καυμενάκη

Εισβολή σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί μέλη του Ρουβίκωνα, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιο με κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι κατέστρεψαν «τους υπολογιστές, τους εκτυπωτές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο γραφείο της, με αλατόνερο, τόσο για πολιτικούς όσο και για επιχειρησιακούς λόγους»

Το κείμενο του Ρουβίκωνα έχει ως εξής:

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έχουν γραφτεί πολλά. Από τη μία η κρατική ανάγκη για εισροή χρημάτων στα ταμεία, από την άλλη η ταξική αντίσταση υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας. Τα αφεντικά, οι τραπεζίτες και η δικαιοσύνη βλέπουν μονάχα χρωστούμενα και μεθόδους αποπληρωμής αυτών, εμείς βλέπουμε ανθρώπους της τάξης μας να ζουν μονίμως με την απειλή μιας ζωής δίχως στέγη.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ : Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, ο ρεφορμισμός της αριστεράς, που στην ελλάδα εκφράζεται κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει παρουσιάζωντας μία ψεύτικη καθαρότητα. Στη συγκεκριμένη ιστορική υλική συγκυρία, πολιτικά, χρησιμοποιεί το επιχείρημα ( το οποίο ταυτίζεται με τα επιχειρήματα της Ένωσης συμβολαιογραφών ) ότι αυτοί οι οποίοι εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς εμποδίζουν πλειστηριασμούς βιλών και άλλα σχετικά προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους

Η απάντηση του ταξικού κινήματος στους Συριζαίους, τους τραπεζίτες και τους συμβολαιογράφους-κοράκια: Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πλειστηριασμοί αποτελούν βαθιά ταξική πολιτική. Η πλειοψηφεία των ακινήτων που έχουν βγει στο σφυρί ή που είναι προγραμματισμένα να πλειστηριαστούν είναι χαμηλού κόστους πρώτες κατοικίες. Ας γλιτώσουν 10 βίλες αρκεί να σωθεί ένα φτωχόσπιτο. Πρώτα ενδιαφερόμαστε για την άμυνα της λαϊκής κατοικίας και ύστερα για την πλήξη της αντίπαλης τάξης.

Η πραγματικότητα είναι πως σε μια χώρα με 20.000 άστεγους και 400.000 άδεια σπίτια, οι ντόπιοι κρατικοί μηχανισμοί, υπό τις εντολές τις Ε.Ε επιχειρούν μια λυσσαλέα αναβάθμιση αυτών των δύο αριθμών προκειμένου να καλυφθούν οι όροι που θέτει το ΔΝΤ. Εμείς το κάνουμε ξεκάθαρο όσο ποτέ: Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι θεωρούν πως θα τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν τις δικές του οικονομικές ανάγκες πάνω από τη δική μας ανάγκη για στέγη και ζωή.

Η περίπτωση της Ουρανίας Καϋμενάκη: Η παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε σήμερα στις 10:05 στο γραφείο της Καϋμενάκη ήτανε πολιτικά επιβεβλημένη, όχι από εμάς αλλά από την ίδια και το έργο της. Η ιστορία της έχει ως εξής: Χρόνια στεγασμένη στο 2ο όροφο της θεμιστοκλεόυς 42, οικονομικά άνετη ώστε να λείπει και για μέρες ολόκληρες από εκεί φορτώνοντας όλη τη δουλειά στις 2 εργαζόμενες της. Η ίδια, για λογαριασμό το τραπεζικού ομίλου της Eurobank, αναλαμβάνει πλειστηριασμούς κυρίως πρώτης κατοικίας από τις πρώτες ήδη μέρες που ξεκίνησαν. Τα ήδη πολλά κέρδη της από τη συγκεκριμένη δουλειά εκτοξεύθηκαν. Η ίδια όμως, βλέποντας τις αυξανόμενες επιθέσεις ενάντια σε συναδελφικά της γραφεία που επίσης πλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες, θέλησε να αποχωρήσει, όμως ο τραπεζικός όμιλος για τον οποίο δουλεύει 3 χρόνια τώρα την απείλησε και έτσι η Ουρανία Καϋμενάκη έκανε εγγραφή ( από νωρίς κιόλας ) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών.

Το μήνυμα που στέλνουμε σε αυτήν είναι το εξής: γνωρίζουμε ότι δέχεται απειλές και πως θέλει να αλλάξει διεύθυνση κατοικίας και εργασίας αλλά και το ονοματεπώνυμο της. Την παροτρύνουμε να το κάνει μαζί με την αποχώρηση της από τους πλειστηριασμούς διότι όσο συνεχίζουν την επίεθση αυτοί, τόσο θα αναβαθμίζουμε την αντεπίθεση εμείς, και έχουμε αποδείξει ότι η αντεπίθεση μας είναι πάντα απόλυτα στοχευμένη.

Υ.Γ Επιλέξαμε να καταστρέψουμε τους υπολογιστές, τους εκτυπωτές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο γραφείο της, με αλατόνερο, τόσο για πολιτικούς όσο και για επιχειρησιακούς λόγους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.