'Εψαχναν τα όπλα της Χρυσής Αυγής και βρήκαν την δωροδοκία του Μιχελάκη από τον Πάλλη - Και οι δυο καταδικάστηκαν! Όσο για την ΧΑ; ΑΘΩΑ! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

'Εψαχναν τα όπλα της Χρυσής Αυγής και βρήκαν την δωροδοκία του Μιχελάκη από τον Πάλλη - Και οι δυο καταδικάστηκαν! Όσο για την ΧΑ; ΑΘΩΑ!


Θυμάστε τα βαρύγδουπα πρωτοσέλιδα την εποχή της Χρυσαγειάδας; 

Τότε που έψαχναν να βρουν έστω μια σφεντόνα για να καταδικάσουν την Χρυσή Αυγή; 

Τότε λοιπόν, ο γραφικός βρετανός απόστρατος Pringle Stacey ο οποίος με δυο έγγραφες αναφορές προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο κινητοποιεί τις αρχές και φτάνουμε στο απόγευμα της Τρίτης 15/10/2013 όταν η ΕΛΑΣ εισβάλλει στην έπαυλη του καταζητούμενου πλεον Αναστάσιου Πάλλη.

Με τις δύο αυτές επιστολές του ο βρετανός τέως συνεργάτης του Πάλλη ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί τον Πάλλη για τους δικούς λόγους, ενημέρωνε τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι στο σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση. 

Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε έρευνα στην πολυτελή κατοικία του Πάλλη και το διαμέρισμα της μητέρας του στο Π. Φάληρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό των δύο σπιτιών βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κυνηγετικών όπλων! Επίσης, βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων, δέκα διόπτρες και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης – taser.

Ο Pringle Stacey είχε καταθέσει έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας η υπόθεση Πάλλη να συσχετιστεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία (σ.σ. τα οποία έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ) σύμφωνα με τα οποία σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο Πάλλης είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά – λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χ.Α.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΩΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΌΣ ΉΤΑΝ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΑ ΕΊΧΕ ΖΟΥΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!

Ο Μιχελάκης της ΝΔ και ο επιχειρηματίας Πάλλης κατηγορήθηκαν και τις προηγούμενες ημέρες καταδικάστηκαν για τα αδικήματα παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας σε υπόθεση του 2013. Οι δυο τους φέρονται να συμφώνησαν ώστε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, όταν ήταν εν ενεργεία, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που θα ευνοούσε τα συμφέροντα του επιχειρηματία, έναντι του ποσού 7.000 ευρώ.

Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ. Ο κ. Μιχελάκης άσκησε έφεση επί της ποινής που του επιβλήθηκε.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία και αμφισβήτησε τα στοιχεία λέγοντας «Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομά μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά». Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο ίδιος συνέχισε επί μίας ήδη κατατεθημένης ερώτησης συναδέλφου του στην Βουλή, την οποία ο συγκατηγορούμενός του θεωρούσε «στημένη» από αντίδικο του επιχειρηματία. Τόνισε, δε, ότι αντικείμενο της υπόθεσης αποτελεί μία ερώτηση που ο κ. Πάλλης θεωρούσε ότι δεν λειτουργούσε υπέρ του.

Η έδρα, πάντως, έκανε σωρεία ερωτήσεων στον πρώην βουλευτή ζητώντας του εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε έγγραφο στην οικία του επιχειρηματία, στο οποίο περιέχονταν η ερώτηση στην Βουλή και δίπλα στο όνομα Μιχελάκης ήταν σημειωμένος ο αριθμός 7.000. 

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξέρει και πρόσθεσε: «Ερχόταν πολύς κόσμος στο πολιτικό γραφείο να παίρνει τις ερωτήσεις μας. Τα φωτοτυπικά ήταν έγχρωμα. Μπορεί να δόθηκε κατά λάθος το πρωτότυπο αντί του αντιγράφου... Μπορώ κι εγώ να γράψω σε χαρτί ό,τι θέλω. Ειδικά αν δε μου αρέσει μία ερώτηση».

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και υπάλληλος του κ. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι ήταν παρών στο ραντεβού μεταξύ του κ. Μιχελάκη και του εργοδότη του, τον Φεβρουάριο του 2013: «Κάποια στιγμή ο Πάλλης μού ζήτησε κάποιο φάκελο με χρήματα, το ποσό ήταν 7.000 χιλιάδες. Μου είπε "τοποθέτησε σε έναν φάκελο 7.000 και φέρτον". 

Τα χρήματα υπήρχαν στον χώρο του πάρκινγκ, εκεί τα φύλασσε. Τα παρέδωσα στα χέρια του Πάλλη. Ο κ. Μιχελάκης ήταν στον ίδιο χώρο αλλά πιο δίπλα».

Και στους δύο κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υ.Γ. Με αναστολή.... Αν είσαι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ! Αν είσαι ΧΑ τρως μερικούς μήνες στην μπουζού!Ντροπή για το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς! Για τους πολιτικούς - ειδικά σε τέτοια θέματα διαπλοκής, οι ποινές θα έπρεπε να είναι διπλάσιες απ'ότι για τους απλούς πολίτες και να εκτελούνται χωρίς αναστολή και χωρίς εξαγορά! Διαφωνείτε;

Υ.Γ.: Εφημερίδα “Παρασκήνιο”: Φιάσκο των σκευωρών το δήθεν οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής

Ένα από τα μεγαλύτερα "επιχειρήματα", πάνω στα οποία στήθηκε το σαθρό κατηγορητήριο και η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής ήταν το δήθεν οπλοστάσιο. Ένα οπλοστάσιο βέβαια που υπήρχε μόνο στην φαντασία των σκευωρών και το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ.

Για να πείσουν μάλιστα οι σκευωροί και τα παπαγαλάκια τους ότι τελικά υπήρχαν όπλα παρουσίασαν το πολεμικό μουσείο του επιχειρηματία Πάλλη ως την αποθήκη πολεμικού υλικού της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά για μια ακόμη φορά γελοιοποιήθηκαν, καθώς όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας στην εφημερίδα "Παρασκήνιο" η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι πρόκειται για αποστρατικοποιημένο υλικό για μουσειακή χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.