Ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό κόμμα στο οποίο έχει γίνει διαγραφή χρέους! - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό κόμμα στο οποίο έχει γίνει διαγραφή χρέους!


Τελικά η σεισάχθεια του Αλέξη ήταν... μόνο για το ακίνητο στην Κουμουνδούρου-ΝΔ: Πολλά τα ερωτήματα για το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

220 εκατομμύρια δραχμές (ποσό θηριώδες για την εποχή) διαγράφηκαν το 1998 για το ακίνητο της Κουμουνδούρου

Σάλος είχε προκληθεί τον Νοέμβριο του 2016 όταν ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαρειώτης είχε παραδεχθεί σε εξεταστική επιτροπή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου με κούρεμα του δανείου κατά 60%.

Πρόκειται για το μόνο κόμμα στο οποίο έχει γίνει διαγραφή χρεών!

Δείτε την "ομολογία" του Μίμη Δαρειώτη:Το δάνειο για το ακίνητο, το οποίο είχε αγοραστεί αρχικά από την ΕΑΡ και αργότερα μετά τη διάσπασή της (το 1992) περιήλθε στην κατοχή του ενιαίου Συνασπισμού και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε βάση του σχετικού ειδοποιητηρίου από την Λαϊκή Τράπεζα να αγγίζει τα 400.000.000 δραχμές, με την τράπεζα να ξεκινά τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Ωστόσο, εκείνη την περίοδο, την δεκαετία του 90, ο τότε πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα, προκειμένου να κουρευτεί η οφειλή και να αποπληρωθούν τα χρέη.

Το κούρεμα από πλευρά της Τράπεζας, όπως ανέδειξε ο κ. Γεωργαντάς, και επιβεβαίωσε ο Μ. Δαρείωτης, άγγιξε το 60%!

Δηλαδή μετά την διαπραγμάτευση έγινε 175.000.000 δραχμές και σύμφωνα με τον κ. Δαρειώτη τελικά αποπληρώθηκε το 1997-1998.

«Αναλάβαμε να πληρωθούν 175.000.000 δραχμές, εκ των οποίων 80.000.000 προκαταβολή και 35.000.000 δραχμές με δόσεις.

Οι φόροι που δεν είχαν πληρωθεί

Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς είχε καταγγείλει στην ίδια επιτροπή ότι το κτίριο στην Κουμουνδούρου επί 16 χρόνια δεν είχε δηλωθεί στην εφορία με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι (ούτε φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε ενιαίο τέλος ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε ΕΝΦΙΑ).

Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρος ο ιδιοκτήτης του κτιρίου

Συγκεκριμένα δεν προκύπτει ότι ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν συνέχεια ή μετασχηματισμό της ΕΑΡ και δεν υπήρξε ποτέ κάποια μεταβιβαστηκή δικαιοπραξία.

Η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" με σημερινό ρεπορτάζ της στο οποίο επικαλείται "νομικούς κύκλους" αναδεικνύει πιθανά ποινικά αδικήματα.

Η ΕΑΡ είχε αγοράσει την πολυκατοικία το 1990, με δάνειο που πέρασε κατά σειρά στα πολιτικά κόμματα ΕΑΡ – Συνασπισμός – ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ (με υποθήκη και υπό κατάσχεση το ίδιο το κτίριο), το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ (αντίθετα διαγράφτηκε το 60% της οφειλής) και καταλήγει σε μεταγραφή του ακινήτου στις μέρες μας στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, με απλές βεβαιώσεις της Βουλής, χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, «με ανυπόστατη αλλαγή επωνυμίας» και δίχως φόρο μεταβίβασης.

Μετά από τα παραπάνω, τα πιθανά ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, είναι: Παράβαση καθήκοντος του υποθηκοφύλακα, συνέργεια δικηγόρου που συνέταξε τα έγγραφα, κατάρτιση πλαστού εγγράφου και ηθική αυτουργία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη διάπραξη των παραπάνω ο οποίος «άσκησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός» καιθώς και φοροδιαφυγή, επειδή δεν καταβλήθηκε φόρος μεταβίβασης.

ΝΔ: Πολλά τα ερωτήματα για το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά: Πώς βρέθηκε στα χέρια του το ακίνητο της Κουμουνδούρου; Ποιοι φόροι μεταβίβασης πληρώθηκαν; Για ποιο λόγο υπήρξε τόσο μεγάλο κούρεμα χρέους;» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" σχετικά με το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και καταδεικνύει την υποκρισία του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, έχει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα του και κάθε τόσο αποκαλύπτεται και κάποιος καινούργιος.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Πώς βρέθηκε στα χέρια του το ακίνητο της Κουμουνδούρου; Ποιοι φόροι μεταβίβασης πληρώθηκαν; Για ποιο λόγο υπήρξε τόσο μεγάλο κούρεμα χρέους;
Αναμένουμε από την κατά τα άλλα λαλίστατη Κυβέρνηση, που κάθε τρεις και λίγο πετάει λάσπη δεξιά και αριστερά, να δώσει πειστικές απαντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.