ΒΙΝΤΕΟ: Ο ιεράρχης που μπήκε φυλακή, επειδή δεν δέχεται την ψευτομακεδονική εκκλησία - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ιεράρχης που μπήκε φυλακή, επειδή δεν δέχεται την ψευτομακεδονική εκκλησία


«Το θέμα της Μακεδονίας είναι και εκκλησιαστικό», έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος.

Ποια είναι η εκκλησιαστική διάσταση του θέματος; Η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» τέθηκε προσφάτως υπό τη σκέπη του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Μάλιστα, ο Βούλγαρος Πατριάρχης, Νεόφυτος, υπερασπίζεται την Εκκλησία των Σκοπίων, η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Εκκλησία των Σκοπίων αποσχίσθηκε το 1967 από τη Σερβική Εκκλησία και κήρυξε το αυτοκέφαλό της. Ένα τέταρτο του αιώνα δηλαδή πριν από την ίδρυση της FYROM. Το 2005 το Πατριαρχείο της Σερβίας προχώρησε στην επανίδρυση της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας στην πΓΔΜ. Αυτήν, όμως, την κανονική, δεν την αναγνωρίζουν οι Σκοπιανοί. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος, Ιωάννης, έχει διωχθεί από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Έχουν απειλήσει ακόμα και να τον σκοτώσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει εναντίον της ψευτομακεδονικής εκκλησίας, ενώ βρέθηκε στις φυλακές μέχρι το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.