Τώρα λένε πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Αλβανός - Αύριο θα πουν πως τους ανήκει ολόκληρη η Ελλάς (Βίντεο) - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Τώρα λένε πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Αλβανός - Αύριο θα πουν πως τους ανήκει ολόκληρη η Ελλάς (Βίντεο)


Πολύ «μεγάλοι» ιστορικοί, τρισμέγιστοι λέμε - σκοπιανοί που έχουν Αλβανική καταγωγή - υποστηρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Αλβανός. Τι και αν δεν υπήρχαν καν αλβανοί εκείνη την εποχή. Έλληνες Ιλλυριοί κατοικούσαν στην περιοχή. *
Είναι τόσο χαζό να λέγονται τέτοια πράγματα που αν δεν υπήρχε εθνικός κίνδυνος απλά θα γελούσαμε πολύ μα πολύ δυνατά. Ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας δεν έχει τελειωμό. Να μην νομίζει κανείς όμως ότι κουνιούνται μόνοι τους αφού και τα Σκόπια και η Αλβανία είναι δορυφόροι της Τουρκίας η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτυπήσει τον Ελληνισμό! Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤΙ.


Για να μην ξεχνιόμαστε όμως να σας θυμίσω ότι ο πρώην Έλληνας βουλευτής αλλά και υπουργός είχε υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός. Το να θέλουν να μας αλλάξουν την ιστορία οι «ξένοι» είναι όχι θεμιτό αλλά κατά μια έννοια λογικό. Το να θέλουν όμως να μας αλλάξουν την ιστορία οι ίδιοι οι Έλληνες οι οποίοι πληρώνονται ως βουλευτές από τον λαό είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι τουλάχιστον ακραίο το γεγονός ότι άνθρωποι λαοπρόβλητοι έχουν ίδιες απόψεις με τους γείτονές μας οι οποίοι καλοβλέπουν την ιστορία μας γιατί οι ίδιοι δεν έχουν ιστορία. Παρακάτω θα ακούσετε τις δηλώσεις κορυφαίου πρώην πολιτικού.


Υπάρχουν τόσοι πολιτισμοί πάνω σε αυτό τον έρμο τον πλανήτη, γιατί όλοι θέλουν να κλέψουν ένα κομμάτι από τον δικό μας; Είναι προφανές το γιατί, αυτοί δεν έχουν καμία ιστορία και μας ζηλεύουν και μας φθονούν! Και αντί να λένε ευχαριστώ που δεν τους αφήσαμε μέσα στην αμάθεια ενώ μας χρωστάνε πολλά και δεν τους χρωστάμε απολύτως τίποτα συνεχώς μας προσβάλλουν. Πως το αντέχεις; 
Δύο ακόμη γεωγραφικές και πολιτιστικές ενότητες που συνδέονται με τους Δωριείς... 

Πρόκειται για την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Η Ήπειρος έμεινε στην αφάνεια μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους. Κατοικήθηκε από δωρικά φύλα, που δεν είχαν εξελιχθεί πολιτιστικά και δεν ακολούθησαν την ανάπτυξη των άλλων πόλεων της νότιας Ελλάδας, σημαντικότερα από τα οποία ήταν οι Μολοσσοί και οι Θεσπρωτοί. Το έντονο ορεινό ανάγλυφο της Ηπείρου επέδρασε καθοριστικά στη γλώσσα και τις συνήθειες των Ηπειρωτών. Γι' αυτό και θεωρήθηκε ότι έχουν ιλλυρική καταγωγή. Το ιδίωμα όμως της αρχαίας Ηπείρου φαίνεται να ήταν το δωρικό, με επιδράσεις από την ιλλυρική γλώσσα.

Οι δε Μακεδνοί θεωρούνταν ως οι απώτεροι πρόγονοι των υπόλοιπων Δωριέων, καθώς στην αρχική τους κοιτίδα στα όρη του Λάκμου ήταν γνωστοί με αυτό το όνομα, αργότερα όμως η λέξη Δωριείς συμπεριέλαβε στους κόλπους της και τους Μακεδνούς. Αυτό συνέβη μετά την απόσπαση ενός τμήματος από τους Μακεδνούς και την εγκατάστασή του στη Δωρίδα. Οι υπόλοιποι διατήρησαν την ονομασία τους και μετακινήθηκαν βορειότερα, στη Μακεδονία, όπου έγιναν γνωστοί ως Μακεδόνες. Στην πορεία αυτή, άλλο ένα τμήμα αποσπάστηκε για να ακολουθήσει τη δική του πορεία προς τη Μαγνησία.

Αναφορικά με τη σχέση Δωριέων και Μακεδόνων, πολλές πόλεις της Μακεδονίας και της νότιας Ελλάδας έχουν κοινό όνομα λόγω κοινής καταγωγής των κατοίκων της. Για παράδειγμα, η Γόρτυνα στην Κρήτη με τη Γόρτυνα του Αξιού ποταμού και το Άργος με το Άργος Ορεστικό. Ο Αλέξανδρος ο Α, παππούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μάλιστα, επικαλέστηκε ότι είναι Αργείος για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στοιχείο που συμβάλλει στην αναγνώριση της δωρικής καταγωγής των Μακεδνών.

*Η Ιλλύρια ήτανε τεράστια αρχαία περιοχή εκεί που σήμερα είναι η Αλβανία, το Κόσσοβο, τα βόρεια Σκοπιά, η Σερβία, η Βοσνία, η Κροατία και η Σλοβενία.
2. Το όνομα Ιλλυρίοι το πήραν απο τον Ιλλύριο, τον γιο του Κάδμου (ιδρυτή των Θηβών) και της Αρμονίας. Α, επίσης ήταν και 1ος Βασιλιάς της Ιλλυρίας.

3. Ιλλύριοι παίρνανε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως πχ το 516 π.Χ. Τέθριππον Επίδαμνος (Ιλλυρία), Κλεοσθένης. Σημείωση Επίδαμνος είναι το σημερινό Δυρράχιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.