Έτσι θα πάρετε πίσω τα αναδρομικά - Δείτε τις παράνομες μειώσεις και τα ποσά (βίντεο) - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Έτσι θα πάρετε πίσω τα αναδρομικά - Δείτε τις παράνομες μειώσεις και τα ποσά (βίντεο)

Έτσι θα πάρετε πίσω τα αναδρομικά - Δείτε τις παράνομες μειώσεις και τα ποσά (βίντεο)

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, Α. Τάγαρης ξεκαθάρισε ότι οι αιτήσεις δεν πρέπει να γίνονται στην ΗΔΙΚΑ• «είναι ένα μηχανογραφικό κέντρο το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση των προγραμμάτων για να υπολογιστούν οι συντάξεις με τον τρόπο που το Ταμείο του καθενός έχει καθορίσει».

Έτσι ο κάθε συνταξιούχος θα πρέπει να απευθυνθεί στον ασφαλιστικό του φορέα, στο Ταμείο του δηλαδή.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ασφαλιστικός φορές είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να απαντήσει μέσα σε διάστημα ως δύο μήνες το πολύ.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τάγαρης “η όποια αίτηση ή η όποια ένσταση έχει να κάνει ο καθένας, θα πρέπει να γίνει προς τον ασφαλιστικό φορέα”.

Επί της ουσίας οι όποιες αιτήσεις απευθύνονται στην ΗΔΙΚΑ θα είναι στο… κενό, καθώς δεν έχει αρμοδιότητα για να λύσει το ζήτημα.

Έτσι είναι μονόδρομος για τους ασφαλισμένους να κάνουν την αίτηση προς το Ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες ότι έχουν σβηστεί αρχεία, ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να έχει συμβεί καθώς τα αρχεία κρατούνται ώστε να υπάρχει η τεκμηρίωση του πως υπολογίστηκε το οποιοδήποτε ποσό σύνταξης.

Οι περικοπές που έγιναν σε… εικονικά ποσά συντάξεων

Περικοπές 5% ως 20%

Οι περικοπές του ν. 4093/2012 που επιβάλλονται στο παλιό άθροισμα κύριων, επικουρικών και μερίσματος, αυτό του 2013 και όχι στο νέο άθροισμα συντάξεων, αυτό που πραγματικά καταβάλλεται από το 2016 μετά το κούρεμα σε επικουρικές συντάξεις και στο μέρισμα που παίρνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Η ΗΔΙΚΑ κρατάει το παλιό άθροισμα (του 2013) και επιβάλλει τις παλιές μειώσεις ενώ θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη τα νέα ποσά αθροίσματος συντάξεων όπως αυτά ισχύουν μετά τις περικοπές σε επικουρικές και μερίσματα από 1/6/2016 και από 1/1/2016 αντίστοιχα.

Οι παράνομες κρατήσεις ξεκινούν από 40 ευρώ το μήνα και φτάνουν στα 110 ευρώ.

Μειώσεις 3% ως 10%

Με το ν. 3986/2011 που ισχύει ακόμη, όσες επικουρικές είναι από 300 ευρώ και άνω έχουν μείωση από 3% ως 10%. Η μείωση είναι κλιμακωτή, δηλαδή από 300 ως 350 ευρώ κόβεται το 3% όλης της επικουρικής, από 350 ως 400 ευρώ μειώνεται το 4%, από 400 ως 450 ευρώ το ψαλίδι είναι 5% και από 650 ευρώ η μείωση είναι 10%.

Παρότι έγινε ο επανυπολογισμός επικουρικών συντάξεων το Ταμείο σε αρκετές περιπτώσεις κάνει τις παλιές περικοπές με βάση το προηγούμενο ποσό της ερπικουρικής.

Χρεώσεις 50 ευρώ στις επικουρικές από τις αναδρομικές περικοπές νόμου Κατρούγκαλου

Πολλοί συνταξιούχοι διαπιστώνουν ότι εξακολουθούν να πληρώνουν 50 ευρώ το μήνα παρά το γεγονός ότι έχει εξοφληθεί το ποσό των αναδρομικών μειώσεων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.