Ραββίνος Μορντεχάι Φριζής: «Εμείς σκοτώσαμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και χαιρόμαστε»! (βίντεο) - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Ραββίνος Μορντεχάι Φριζής: «Εμείς σκοτώσαμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και χαιρόμαστε»! (βίντεο)

Ραββίνος Μορντεχάι Φριζής: «Εμείς σκοτώσαμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και χαιρόμαστε…» (βίντεο)

Τα λεγόμενα του Εβραίου ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, με αφορμή την επίθεση κατά της Ισραηλινής πρεσβείας από
τους αναρχικούς του Ρουβίκωνα που δρουν ανεξέλεγκτα πλέον στην Αθήνα φέροντας την χώρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αποτέλεσαν πεδίο συζήτησης με θετικά και αρνητικά σχόλια.

Τα πρώτα μάλιστα αυξήθηκαν μετά από ένα βίντεο που τον δείχνει να λέει ότι η «Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του ραββίνου, τα λεγόμενα του οποίου για τον Ρουβίκωνα έσπευσε να καταδικάσει τόσο η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα όσο και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ως προσωπικές απόψεις απαράδεκτες και προκλητικές μετά βέβαια την απολογία της κυβέρνησης;

Εμείς απλά θα προσθέσουμε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της «προσωπικότητας» του ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ. Ο κύριος αυτός είναι που ομολόγησε δημοσίως, χωρίς αιδώ και συστολή πώς οι Εβραίοι σκότωσαν τον Άγιο Κοσμά των Αιτωλό «και χαιρόμαστε γι’ αυτό».

Ιδού τι ακριβώς λέει ο ίδιος σε βίντεο που είχε ανεβάσει επίσης στο youtube το 2013: «Κατά τ΄ άλλα έρχεται ο κύριος Κοσμάς ο Αιτωλός -ο Άγιος κατά τ΄ άλλα Κοσμάς ο Αιτωλός- και διδάσκει, φυσικά στις Διδαχές του, έναν βρωμερό ολέθριο δολοφονικό αντισημιτισμό…

Και εμείς ερχόμαστε και λέμε δόξα τω Θεω που οι Εβραίοι εκείνης της εποχής κατάλαβαν τον κίνδυνο που αποτελούσε γι΄αυτούς ο Κοσμάς ο Αιτωλός και έκαναν οτιδήποτε για να φύγει από μπροστά τους αυτό το άτομο. Και φυσικά δεν αισθανόμαστε καμία ντροπή για την εξολόθρευση αυτού του δολοφονικού αντισημίτη… Και με την βοήθεια του Θεού ευχόμαστε κάθε δολοφονικός αντισημίτης να βρει αυτό που του αξίζει…».

Για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Μιλούν από μόνες του οι διδαχές του και το έργο του.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός υπήρξε κήρυκας της Ορθοδοξίας και μέγας αναμορφωτής του Γένους μας. Περιόδευσε ολόκληρη την Ελλάδα, για 20 περίπου χρόνια, διδάσκοντας, νουθετώντας, στηρίζοντας και εμψυχώνοντας τους σκλαβωμένους, πεινασμένους, εξουθενωμένους και απογοητευμένους Έλληνες. Όπως ομολογούν όλοι, ακόμη και εχθροί του, χωρίς τον Άγιο Κοσμά θα ήμασταν ακόμη σκλάβοι στους Τούρκους, θα είχανε αλλαξοπιστήσει πολλοί Χριστιανοί και ίσως σήμερα να μην ήμασταν Ορθόδοξη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.