Γιατί βάζουν POS στα ελληνικά σχολεία; – Τα ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Γιατί βάζουν POS στα ελληνικά σχολεία; – Τα ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς


Το Κράτος της Ελλάδας, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, προωθεί την εγκατάσταση και λειτουργία τερματικών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (P.O.S.), στα σχολικά κυλικεία.

Η απόφαση έχει ξεσηκώσει τις δριμύτατες αντιδράσεις των κυλικειαρχών, που υποχρεώνονται σε μία εξαιρετικά υψηλή δαπάνη, χωρίς όμως την παραμικρή χρησιμότητα, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να σκεφτούν όλοι.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας. Επιπλέον οι χώροι των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή!»

Γιατί η κυβέρνηση σκέφτηκε να τοποθετήσει μηχανισμούς ψηφιακών συναλλαγών στα σχολεία;

Όλοι θα πρέπει να συνηθίζουν από μικροί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι οποίες, εν τέλει, επιδιώκεται να πραγματοποιούνται με βιομετρικά στοιχεία, όπως εκείνα της παλάμης ή εμφυτευμένα βιοτσίπ, όπως συμβαίνει σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Ήδη σε σχολεία του εξωτερικού τα παιδιά πληρώνουν με βιομετρικά στοιχεία, κάτι που προφανώς επιδιώκεται να εφαρμοστεί και στα ολοήμερα σχολεία που οργανώνονται στην χώρα μας.

Τα γεύματα στα κυλικεία θα έχουν συγκεκριμένο… τελετουργικό, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο!

Τα πάντα θα συμβαίνουν γρήγορα και εύκολα! Χωρίς… ουρές και ταλαιπωρία. Τα παιδιά, φακελωμένα και «σταμπαρισμένα», στο έλεος της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.