Πέτυχαν στο ΑΣΕΠ το 1998, διορίστηκαν πέρυσι και τώρα ζητούν αναδρομικά 19 ετών - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Πέτυχαν στο ΑΣΕΠ το 1998, διορίστηκαν πέρυσι και τώρα ζητούν αναδρομικά 19 ετών


Πρόκειται για 2.200 επιτυχόντες ζητούν τον αναδρομικό διορισμό τους με πλήρη αναδρομική μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση από το 1998 έως την ημέρα διορισμού του το περασμένο έτοςΠέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998, νέοι τότε, παρέμειναν αδιόριστοι 19 χρόνια και μεσόκοποι πλέον τον προηγούμενο έτος (2017) οι 2.200 περίπου διορίζονται με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, δικαστικοί υπάλληλοι σε δικαστήρια και εισαγγελίες ανά την Ελλάδα.

Η ιστορία ξεκίνησε από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 ο οποίος αν και ενιαίος εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις και δημιούργησε τριών κατηγοριών υπάλληλους.

Η πρώτη κατηγορία, είναι οι πλέον τυχεροί, οι οποίοι ανέρχονταν περίπου στους 2.500 και συμπεριλήφθηκαν άμεσα στους αρχικούς πίνακες κατάταξης του 1998. 
Η δεύτερη φάση αφορά περίπου 500 οι οποίοι προσλήφθηκαν με βάση το νόμο 3320/2005, που εκδόθηκε μετά την υπ΄ αριθμ. 2396/2004 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που δικαίωσε τους επιτυχόντες. 

Η τρίτη κατηγορία αφορά περίπου 2.200 επιτυχόντες οι οποίοι διορίστηκαν τον περασμένο έτος και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010) στην αυξημένη, 7μελή σύνθεση, του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή συζητήθηκε η αίτηση των 2.200 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 1998.

Η αίθουσα του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν κατάμεστη από διορισθέντες κατά το περασμένο έτος δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης με τις οποίες προσλήφθηκαν πέρσι, κατά το σκέλος εκείνο μόνο, που δεν εμπεριέχουν ρήτρα αναδρομής ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους.

Με άλλα λόγια οι 2.200 ζητούν τον αναδρομικό διορισμό τους με πλήρη αναδρομική μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση από το 1998 έως την ημέρα διορισμού του το περασμένο έτος.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τον Δημήτρη Μέλισσα, ενώ παρέμβαση έκανε ο δικηγόρος Φώτης Χατζηφώτη που εκπροσωπούσε μέρος των 2.200.

Υποστηρίχθηκε ότι μετά την απόφαση 2396/2004 της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έπρεπε οι αρμόδιοι υπουργοί να συμμορφωθούν ως προς όλους τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998 και όχι για μερικούς μόνο (περίπου 500).

Μάλιστα, αναφέρθηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το ΑΣΕΠ το 2011 ζήτησε την αποκατάσταση όλων των υποψηφίων, από την Κυβέρνηση, με τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.