Που είναι η Ε.Ε της ισοτιμίας; 1999 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο Λουξεμβούργο - Στις χώρες με τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη ανήκει η Ελλάδα, ξεπερνώντας μόνο τις χώρες των Βαλκανίων και του πρώην ανατολικού μπλοκ! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Που είναι η Ε.Ε της ισοτιμίας; 1999 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο Λουξεμβούργο - Στις χώρες με τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη ανήκει η Ελλάδα, ξεπερνώντας μόνο τις χώρες των Βαλκανίων και του πρώην ανατολικού μπλοκ!


Για την κατάταξη της χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία λαμβάνει υπόψη της -σκοπίμως- τον μισθό των 684 ευρώ και όχι τον βασικό μισθό των 586 ευρώ (μικτά) που προβλέπει η Εθνική Σύμβαση Εργασίας για νοεπροσλαμβανόμενο άνω των 25 ετών.

Με τον τρόπο αυτό «ανεβάζει» την Ελλάδα σε υψηλότερη θέση από την Πορτογαλία (677 ευρώ), την Πολωνία (503 ευρώ), Εσθονία (500 ευρώ), Σλοβακία (480 ευρώ), Τσεχία (478 ευρώ), Κροατία (462 ευρώ), Ουγγαρία (445 ευρώ), Λετονία (430 ευρώ), Ρουμανία (408 ευρώ), Λιθουανία (400 ευρώ) και Βουλγαρία (261 ευρώ).

Στα «ρετιρέ» ανήκουν χώρες όπως το Λουξεμβούργο (1.999 ευρώ), Ιρλανδία (1.614 ευρώ), Κάτω Χώρες (1.578 ευρώ), Βέλγιο (1.563 ευρώ), η Γαλλία (1.498 ευρώ), η Γερμανία (1.498 ευρώ), το Ηνωμένο Βασίλειο (1.401 ευρώ), η Ισπανία (859 ευρώ), η Σλοβενία (843 ευρώ) και η Μάλτα (748 ευρώ).

Υπενθυμίζεται πως η Eurostat αποτυπώνει τους κατώτατους εθνικούς μισθούς σε 22 από τα 28 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν θεσμοθετήσει από την 1η Ιανουαρίου κατώτατο μισθό. Από τη λίστα λείπουν η Δανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Σουηδία.

Η Eurostat εκτιμά ότι οι αποκλίσεις στους μισθούς θα πρέπει να συνυπολογίζονται και με το κόστος ζωής. Με βάση μόνο τους αριθμούς ο υψηλότερος κατώτατος μισθός στην ΕΕ είναι σχεδόν οκτώ φορές υψηλότερος από τον χαμηλότερο. Ωστόσο αν υπολογιστεί με βάση την αγοραστική δύναμη τότε ο μισθός του Λουξεμβούργου για παράδειγμα είναι τριπλάσιος από τον χαμηλότερο της Βουλγαρίας.

Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.