Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πάνω από 200 ακίνητα σήμερα! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πάνω από 200 ακίνητα σήμερα!

Αποτέλεσμα εικόνας για 200 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Πάνω από 200 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για σήμερα- πολλοί έχουν ήδη ανασταλεί- και την ώρα που το Κουαρτέτο θα μετρά... επιδόσεις, οι συλλογικότητες θα οργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία.

Παρά τον όγκο των πλειστηριασμών, αυτό και μόνο δεν αρκεί για τους δανειστές και ειδικά την ΕΚΤ, που ζητούν διασπορά, διάχυση των ηλεκτρονικών «σφυριών» σε όλες τις Περιφέρειες, σε όλη την Επικράτεια και όχι μόνο στην Αθήνα. Έτσι, εκτός θεαματικής έκπληξης, το EWG της Πέμπτης δεν θα ανάψει πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης και όλα θα κριθούν στις επόμενες 10- 15 ημέρες. Το «κλειδί», σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι να ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες, η αντικατάσταση των συμβολαιογράφων που δεν είναι μετέχουν στους πλειστηριασμούς, από συναδέλφους τους στην Αθήνα, όπως προβλέπει η σχετική, φρεσκοψηφισμένη διάταξη.

Οι πλειστηριασμοί μπορεί να είναι το ιερό τοτέμ των δανειστών, αλλά δεν αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. Αν και τα προβληματικά δάνεια έπεσαν κάτω από τα 100 δισ ευρώ (95 δισ στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου), η κατάσταση κάθε άλλο παρά ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί και είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και δάνεια που είχαν ρυθμιστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μπήκαν εκ νέου στο «κόκκινο».

Ειδικότερα, περίπου στο 42% των ρυθμίσεων βραχυπρόθεσμου τύπου και στο 32% εκείνων μακροπρόθεσμου τύπου, η καθυστέρηση εμφανίζεται μόλις ένα τρίμηνο μετά την εφαρμογή της ρύθμισης! Σημειωτέον ότι οι τράπεζες εφαρμόζουν πλέον κατά πρώτο λόγο λύσεις ρυθμίσεων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, αν και στην πλειονότητα των περιπτώσεων επιλέγεται μόνο η λύση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, και δευτερευόντως οριστικής διευθέτησης, με έμφαση στη διαγραφή δανείων.

Προβληματισμό δημιουργεί, και ταυτόχρονα αναδεικνύει τις δυσκολίες στην προσπάθεια διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το γεγονός ότι σχεδόν το 50% των δανείων με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι καταγγελμένες απαιτήσεις) αφορούν περιπτώσεις με καθυστέρηση μεγαλύτερη των δύο ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό προβληματικών δανείων, καταγράφεται στα δάνεια προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες (66,5%), στα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (59%) και στα καταναλωτικά δάνεια (53,2%). Λιγότερο υψηλό ποσοστό καταγράφεται στα στεγαστικά δάνεια (43,3%) και ακόμη χαμηλότερο στα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις (24,4%). Μεταξύ δανείων προς επιχειρήσεις, το ποσοστό των προβληματικών δανείων διαμορφώνεται σε όλους τους κλάδους σε πολύ υψηλό επίπεδο, με εξαίρεση τους κλάδους της δημόσιας διοίκησης (0,8%), των πετρελαιοειδών (3,8%) και της ενέργειας (4,9%), οι οποίοι αποτελούν αθροιστικά το 11,2% του συνόλου των επιχειρηματικών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.