Φωτογραφίες: Σε άθλια κατάσταση οι φοιτητικές εστίες της χώρας - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Φωτογραφίες: Σε άθλια κατάσταση οι φοιτητικές εστίες της χώρας


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χθες φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, παρουσιάζοντας φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση των φοιτητικών εστιών στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Σπασμένα τζάμια που ποτέ δεν αντικαθίστανται, τοίχοι από τους οποίους έχουν πέσει οι σοβάδες κι έχουν μείνει πια να χάσκουν τα τούβλα, χαλασμένα υδραυλικά που ποτέ δεν επιδιορθώνονται... Εικόνες βρωμιάς και εγκατάλειψης σε χώρους που φιλοξενούν νέους ανθρώπους όσο σπουδάζουν στα ιδρύματα της χώρας και που αρμόζουν περισσότερο σε παρατημένες εγκαταστάσεις παρά σε ενεργούς πυρήνες της εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές μάλιστα που βρέθηκαν χθες στο υπουργείο Παιδείας, αν και δεν κατόρθωσαν να συναντήσουν τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», κατήγγειλαν πως μόλις την περασμένη Δευτέρα ξέσπασε πυρκαγιά στο εστιατόριο της εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως αποτέλεσμα της κακής συντήρησης μηχανημάτων και εγκαταστάσεων. 
Εκτός των άλλων πάντως, είναι δεδομένο ότι οι υπάρχουσες φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν για να καλύψουν την ζήτηση, καθώς οι σχετικές αιτήσεις έχουν αυξηθεί από 20% έως και 50% τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 25 εστίες με 8.097 θέσεις, ενώ περίπου 6.000 ακόμα προσφέρουν τα ιδρύματα στους φοιτητές τους μέσω ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία. 


Πηγή φωτογραφιών: spoudastes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.