Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Θύματα απάτης χιλιάδες αγοραστές - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Θύματα απάτης χιλιάδες αγοραστές

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Θύματα απάτης χιλιάδες αγοραστές

Θύματα απόλυτης εξαπάτησης έχουν πέσει χιλιάδες αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι οποίοι ανακάλυψαν εκ των υστέρων ότι το αυτοκίνητο που αγόρασαν έχει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα στην πραγματικότητα, από ότι έγραφε το “κοντέρ” όταν το αγόραζαν…

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Η κρίση, και η ανάγκη του Ελληνα για φθηνό αυτοκίνητο, τραβάει σαν μαγνήτης όλα τα ταλαιπωρημένα, παλιά αυτοκίνητα που δε θέλουν πια οι Ευρωπαίοι.

Μάλιστα έχουν βρει κάποιοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν βρει τη δίοδο προς την Ελλάδα, για ό,τι παλιό μικρό -κυρίως- diesel δε θέλουν απο Γερμανία, Γερμανία, Γαλλία… Φυσικά μεγάλη μερίδα των εγχώριων ανεξάρτητων εμπόρων με ιδιαίτερη χαρά λόγω χαμηλού κόστους δέχονται αυτά τα αυτοκίνητα, τα οποία αφού τα… καθαρίσουν από πολλά χιλιόμετρα κ.λπ., τα ρίχνουν στην Ελληνική αγορά προς πώληση.

Η τεράστια ζήτηση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για αυτά τα αυτοκίνητα -οι πωλήσεις το 2017 ξεπέρασαν τις 44.000- έχει διευκολύνει τις αγορές που θέλουν να ξεφορτωθούν τα παλιά αυτοκίνητα, τα οποία προ Ελληνικής κρίσης τα έστελναν συνήθως σε Αφρικανικές χώρες.

Η δίοδος αυτή προς την Ελλάδα συνήθως περνάει από τη Βουλγαρία, η οποία φυσικά δεν κάνει κανέναν έλεγχο στα εισερχόμενα οχήματα, ακόμα δε περισσότερο στα εξερχόμενα. Οι Βούλγαροι έμποροι αφού κάνουν το πρώτο γύρισμα στα πάμπολλα χιλιόμετρα τα οποία συνήθως έχουν αυτά τα αυτοκίνητα (τα περισσότερα είναι εταιρικά-πωλητών), τα μεταπωλούν σε μερίδα Ελλήνων εμπόρων, οι οποίοι με τη σειρά τους ρίχνουν και άλλο τα χιλιόμετρα και τα πουλούν σαν καινούργια στους Έλληνες υποψήφιους αγοραστές που αναζητούν ένα «μικρό, φθηνό dieselάκι».

Πολλά είναι τα φαινόμενα που έχουν αποκαλυφθεί, με πρόσφατο που ήρθε σε γνώση μας, όταν αγοραστής ενός Toyota Yaris diesel ενημερώθηκε από αντιπρόσωπο ότι το αυτοκίνητό του είχε περάσει από service στην Γαλλία το 2015 έχοντας 85.000 χλμ. Ο ίδιος το αγόρασε από μάντρα στην Ελλάδα, αρχές του 2017 με το κοντέρ του να γράφει 37.000 χλμ.

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, κατά μέσο όρο ένα τέτοιο αυτοκίνητο εισάγεται με 3.000-4.000€ από Γερμανία στην Βουλγαρία, πωλείται στον Έλληνα έμπορο 5.000 με 6.000€, ο οποίος με τη σειρά του το πουλάει στον ανυποψίαστο αγοραστή με σχεδόν το 1/4 των πραγματικών χιλιομέτρων και σε τιμή 9.000 με 10.000€.

Το μεγάλο θύμα όλων αυτών είναι φυσικά ο Έλληνας αγοραστής -όπως ο κάτοχος του Yaris που αναφέραμε- αλλά και το Ελληνικό κράτος που χάνει από τα ταμεία του 200.000.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.