Ποιους χαρακτήρες ανθρώπων να αποφύγετε, αν θέλετε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Ποιους χαρακτήρες ανθρώπων να αποφύγετε, αν θέλετε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση

Ποιους χαρακτήρες ανθρώπων να αποφύγετε, αν θέλετε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός, γι’ αυτό και δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις.

Ειδικά μέσα σε μια σχέση η συμπεριφορά προσαρμόζεται σε κάποιον βαθμό, ανάλογα με τις ανάγκες του συντρόφου.

Όμως σύμφωνα με ψυχολόγους, υπάρχουν κάποια στοιχεία της προσωπικότητας που δεν αλλάζουν και συνήθως με τον καιρό, μάλλον χειροτερεύουν.

Τότε, θα κληθείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο συμβιβασμό, τη διατήρηση μιας σχέσης που δεν σας καλύπτει και στο χωρισμό.

Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας είναι επικριτικός ή σας μειώνει, είναι δύσκολο για εκείνον να κατανοήσει τη θέση σας και για εσάς είναι θέμα χρόνου πόσο θα ανέχεστε την υποτιμητική συμπεριφορά.

Οι ψυχολόγοι εξηγούν, ότι οι επικριτικοί σύντροφοι δεν κατανοούν πως το να σας επισημαίνουν τις ατέλειές σας δεν βοηθά, δηλαδή δεν έχουν κακή πρόθεση, αλλά καταλήγουν να σας φέρνουν σε δύσκολη θέση και να προσπαθούν να σας αλλάξουν με το χειρότερο τρόπο.


Η ζήλια μέσα στη σχέση δεν είναι πάντα καταστροφική, όταν υπάρχει μέτρο.

Όμως αν ο σύντροφος ζηλεύει υπερβολικά, υποπτεύεται τους συνεργάτες και τους αγνώστους, τότε γίνεται κουραστικός και η σχέση φθείρεται.

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και είναι δύσκολο να την κερδίστε όσο και να προσπαθήσετε.

Όσοι είναι εθισμένοι στη δουλειά τους εμποδίζουν την αρμονική συμβίωση.
Στην αρχή της σχέσης μπορεί να σας εμπνέουν θαυμασμό, όμως όταν αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη δουλειά τους από ότι στο σύντροφό τους, θα αισθάνεστε ότι σας παραμελούν και δεν ενδιαφέρονται για εσάς.

Οι ειδικοί προτείνουν τη συζήτηση ως μέσο επίλυσης παρόμοιων προβλημάτων.

Καταστροφικοί σε μια σχέση, είναι όσοι έχουν προβλήματα εθισμού σε ουσίες ή στο αλκοόλ, όπως είναι λογικό.

Ο αλκοολισμός σε αρχικό στάδιο, μπορεί να παρανοηθεί και να σκεφτείτε ότι απλά ο σύντροφός σας πίνει λίγο περισσότερο από το κανονικό.


Έρευνες δείχνουν, ότι οι χρήστες ουσιών ή όσοι έχουν εξάρτηση από το αλκοόλ, επιθυμούν την απεξάρτηση, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό καταφέρνει να απεξαρτηθεί οριστικά.

Σε εκείνους που δε μπορούν να αναπτύξουν μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση, περιλαμβάνονται και οι εγωιστές και εκείνοι που δεν αφήνουν καθόλου ιδιωτικό χώρο στους συντρόφους τους.

Ο εγωισμός όταν ξεπερνάει τα όρια, κάνει το σύντροφο απόμακρο και αδιάφορο, καθώς ασχολείται κυρίως με την ικανοποίηση των αναγκών του.

Υπάρχουν και περιπτώσεις, που ο ένας εκ των δύο συντρόφων, είναι εξαρτημένος από τον άλλον.
Δηλαδή επιθυμεί να είναι μαζί του όσο περισσότερο μπορεί, περιορίζοντάς τον και στερώντας του την ιδιωτικότητά του.

Δυσανασχετεί όταν βγαίνει με φίλους, θέλει να ελέγχει τα μηνύματα και τις κλήσεις του και γενικότερα επιθυμεί την προσκόλληση και κάνει τη συμβίωση ασφυκτική.

Μια ακόμη κατηγορία, είναι εκείνων που αναζητούν στη σχέση τους, τη μητέρα τους.

Δηλαδή αδυνατούν να πάρουν αποφάσεις και ζητούν από το σύντροφο την ασφάλεια και την φροντίδα που παρέχει η μητέρα τους.

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η σοβαρότητα των προβλημάτων κρίνεται από τους συντρόφους, σε σχέση με τις αντοχές και τις ανάγκες τους.


Πηγή: valueforlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.