Σγουρίδης και Χρυσοβελώνη έπαιρναν επίδομα ενοικίου. Κατ' αυτούς δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα... - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Σγουρίδης και Χρυσοβελώνη έπαιρναν επίδομα ενοικίου. Κατ' αυτούς δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα...

Αποτέλεσμα εικόνας για σγουρίδης και χρυσοβελώνη

Και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η εξωκοινοβουλευτική πρώην υφυπουργός Μεταφορών των ΑΝΕΛ έπαιρνε το επίδομα ενοικίου, όπως η ίδια παραδέχθηκε. υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα για εκείνη.

Σε απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου 2016, που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», την οποία παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, γίνονταν δέσμευση ποσού 11.200 ευρώ για την διαμονή του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων, χωρίς όμως να αναγράφεται το όνομα. Από την συγκεκριμένη θέση είχαν περάσει εκείνη την περίοδο οι κ.κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά η Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία παρέμεινε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016 και τέλος ο Νίκος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ το επίδομα καθώς διαθέτει σπίτι στα Μελίσσια. «Κάρφωσε» όμως την προκάτοχό του, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Ρωτήστε την προηγούμενη, πληροφορήθηκα ότι εκείνη έπαιρνε το επίδομα, γι’ αυτό και είχαν προϋπολογιστεί τα χρήματα» είπε.

«Δεν υπάρχει ηθικο ζήτημα»

Η ίδια η κα Χρυσοβελώνη σε επικοινωνία της με τον ΣΚΑΙ παραδέχθηκε ότι είχε πάρει το επίδομα διαμονής. Σε επικοινωνία που είχε αργά χθες το βράδυ η «Μαγνησία» με την πρώην υφυπουργό, η κα Χρυσοβελώνη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι έλαβε για ένα διάστημα το επίδομα ενοικίου καθώς είναι κάτοικος Βόλου και δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν κάτι που προβλέπονταν από τη νομοθεσία. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν το έλαβε για το σύνολο της θητείας της στο υπουργείο αλλά μόνο για τους έξι μήνες από τους οκτώ που ήταν υφυπουργός.

Το ύψος του ποσού αφορά στην ενοικίαση και στον εξοπλισμό ενός σπιτιού. Οπως εξήγησε, τα σπίτια δεν διατίθενται προς ενοικίαση για λίγους μήνες και ο μισθωτής μπορεί να αξιώσει την καταβολή του ενοικίου για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που θα παραμείνει ο εκάστοτε υπουργός στη θέση του.

«Έμενα και στο Caravel και πλήρωνα με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει η Βουλή των Ελλήνων με το ξενοδοχείο για τη φιλοξενία των Βουλευτών από την περιφέρεια. Είχα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές» τονίζει η πρώην υφυπουργός.

Όπως ανέφερε η κα Χρυσοβελώνη η μόνη περιουσία που διαθέτει στην Αθήνα, είναι ποσοστό 12,5% συνιδιοκτησίας σε κάποια καταστήματα που προέρχονται από κληρονομιά της μητέρας της και επ’ ουδενί δεν έχει άλλο ακίνητο όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως κατοικία.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ηθικό ζήτημα που να αφορά στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος, η κα Χρυσοβελώνη υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει» διευκρινίζοντας ότι μπορεί να αποδείξει οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε το θελήσει, ότι από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική η εισοδηματική της κατάσταση έχει απομειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Από την άλλη μεριά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης, επανέλαβε σήμερα ότι ως εξωκοινοβουλευτικός, έλαβε μικρό μεν, επίδομα ενοικίου δε. 

Ο κ. Σγουρίδης, υποστήριξε ότι φιλοξενούνταν σε ένα φιλικό σπίτι στο Αιγάλεω με ένοικο 50 ευρώ τον μήνα. 

«Εγώ φιλοξενούμουν σε κάποιο φιλικό σπίτι στο Αιγάλεω. H απόδειξη ήταν 50 ευρώ τον μήνα και πήρα 350 ευρώ», τόνισε και σημείωσε ότι «η εκταμίευση γίνεται βάσει αποδείξεων». 

Αρχικά διατύπωσε την άποψη ότι δεν εκτιμά ότι υπάρχει θέμα με το επίδομα ενοικίου... αλλά στη συνέχεια, όπως φαίνεται, το ξανασκέφτηκε και είπε ότι πρέπει να αποσυρθεί.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Υπάρχει ένας νόμος, πρέπει να τηρείται. Θεωρώ ότι εφόσον θεωρείτε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται, να αποσυρθεί». 

Τέλος, όπως υποστήριξε αναφερόμενος στον εαυτό του, είπε ότι θα έπρεπε να εκτιμηθεί ότι χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς και δεν έχει αστυνομικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.