Εικόνες ντροπής και αθλιότητας σε γηροκομείο στην Αθήνα - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Εικόνες ντροπής και αθλιότητας σε γηροκομείο στην Αθήνα


Σε άθλιες συνθήκες έμεναν οι 14 ηλικιωμένοι και ασθενείς – Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε και τους εγκατέλειψε χωρίς θέρμανση και σίτιση Πήρε μαζί του τα αρχεία και ήταν αδύνατον να ειδοποιηθούν οι συγγενείς

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Η Τρίτη Ηλικία» στην Αγία Παρασκευή εκκενώθηκε και σφραγίστηκε σε επιχείρηση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

Στον χώρο διέμεναν 14 ηλικιωμένοι και ασθενείς και επικρατούσαν άθλιες συνθήκες, ενώ ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας τους ανθρώπους χωρίς θέρμανση και σίτιση. Στο παρελθόν είχαν επιβληθεί στη μονάδα κυρώσεις που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.


Όμως συνέχισε τη λειτουργία της με τις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες. Την περασμένη Παρασκευή, ο Εισαγγελέας άσκησε αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο. Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε και εγκατέλειψε τους νοσηλευόμενους, παίρνοντας μαζί του και το αρχείο εγγράφων.

Δεν μπορούσαν να ειδοποιήσουν τους συγγενείς

Μάλιστα, λόγω της έλλειψης των εγγράφων, οι αρχές δεν μπορούσαν να ειδοποιήσουν τους συγγενείς να τους παραλάβουν. Η ταυτοποίηση έγινε μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας. Μεταφέρθηκαν σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Οι 14 ηλικιωμένοι εξετάστηκαν από γιατρό και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, μετά από πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του αντιπεριφερειάρη, Γιώργου Καραμέρου, που δημοσίευσε και φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο twitter.

Ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.