Περίεργη επεξεργασία στο βίντεο της ελληνικής αστυνομίας - UNPOLITICAL

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Περίεργη επεξεργασία στο βίντεο της ελληνικής αστυνομίας


Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Στην κεντρική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει σε εναέρια πλάνα που έχουν παρθεί από drone. Σε κάποιες περιοχές, αντίθετα με τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εμφανίζονται λιγοστοί διαδηλωτές.

Επάνω αριστερά στην εικόνα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει εύκολα ότι το βίντεο έχει υποστεί άγαρμπα ψηφιακή επεξεργασία προκειμένου να μην είναι ορατοί οι αριθμοί.

Σε τηλεφώνημά μου στην υπηρεσία τύπου της ελληνικής αστυνομίας μου απάντησαν ότι η ώρα λήψης ήταν 14.52. Σε ερώτηση μου δε τι βρίσκεται κάτω από το κομμάτι που έχει υποστεί επεξεργασία μου απάντησαν η ημέρα και η ημερομηνία που ήταν λάθος (!!!)

Δείτε ένα πλάνο από το ίδιο σημείο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι 140.000 ίσως και λίγο λιγότεροι και τα συμπεράσματα δικά σας...

Φωτογραφία του Κώστας Ξηρομερίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.