Ιδού γιατί δεν έγινε ΠΟΤΕ ο λογιστικός έλεγχος του χρέους - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Ιδού γιατί δεν έγινε ΠΟΤΕ ο λογιστικός έλεγχος του χρέους


Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φάκελο της Ολυμπιάδας του 2004. Τότε έγινε το υπέρτατο πάρτι των τελευταίων 200 ετών και αποκλειστική ευθύνη φέρουν τόσο η κυβέρνηση Σημίτη όσο και η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.

Όλα ξεκίνησαν το 1996 όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προτείνει στην Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, πρώην βουλευτή της ΝΔ η οποία έχει όμως αποσυρθεί από την πολιτική ζωή ζώντας στο εξωτερικό με τον επιχειρηματία σύζυγό της Θόδωρο Αγγελόπουλο και την οικογένειά τους, να αναλάβει την ηγεσία της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η Ελλάδα έχει πριν λίγο βιώσει πρόσφατα την αποτυχία της διεκδίκησης των Αγώνων των 100 χρόνων, τους οποίους διοργάνωσε τελικά η Ατλάντα της Αμερικής. Κύκλοι όμως της τότε Κυβέρνησης Σημίτη αποφασίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει και πάλι. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δέχεται και μέσα σε λίγους μήνες οργανώνεται η διεκδίκηση.

Δεν ήταν μόνο τα ολυμπιακά έργα αλλά και τα τεράστια δημόσια έργα της Αθήνας τα οποία τα συνόδευσαν:
  • η εσκεμμένη αργοπορία έναρξης έργων.
  • η Κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς διαγωνισμό
  • 3-4 φορές πάνω το κόστοςΜιλάμε για κονδύλια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Φάκελος 2004 και ο έλεγχος του «σκαλώνει» κύρια στο όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο της κ. Δασκαλάκη "My Greek Drama", που αναφέρεται μεταξύ άλλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

H κα Αγγελοπούλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στους Έλληνες πολιτικούς, κατηγορώντας τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και αρνήθηκε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγιναν σπατάλες από την Οργανωτική Επιτροπή.

Δύσκολο όμως να πιστέψουμε ότι οι προεκλογικές συναντήσεις Γιάννας Αγγελοπούλου - Τσίπρα ήταν για να συζητήσουν για την οικολογία.

Δίχως έλεγχο του φακέλλου της Ολυμπιάδας 2004 δεν μπορεί να υπάρξει Λογιστικός έλεγχος του χρέους. Αν όμως γίνει, τότε θα φανεί γιατί το Ελληνικό χρέος εκτοξεύθηκε και γιατί υπογράψαμε μνημόνια για να πληρώσουμε τις τράπεζες των χωρών που σήμερα είναι αδιάλλακτες και μας κουνούν το δάχτυλο εκβιάζοντας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.