Κάν'το όπως ο Τραμπ: Πραγματική ανάπτυξη με δουλειές και όχι επιδόματα - UNPOLITICAL

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Κάν'το όπως ο Τραμπ: Πραγματική ανάπτυξη με δουλειές και όχι επιδόματα


Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ίσως πολύ πιο απλά από τις ατελείωτες αναλύσεις "έγκριτων" οικονομολόγων, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν σύγχυση και αδιέξοδα σε αυτούς που τους ακούνε. 

Αυτό που συντελείται κατά τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ -και ιδιαίτερα από το φθινόπωρο και μετά- θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα "μικρό θαύμα", μία πραγματική αναλαμπή μιας αγοράς που αργοπέθαινε επί προεδρίας Ομπάμα. 

Τα νούμερα ΠΟΤΕ δεν λένε ψέματα και δικαιώνουν στο μέγιστο την Εθνική Δεξιά του Ντόναντ Τραμπ, που απέδειξε πως οι εκπρόσωποί της κάθε άλλο παρά καιροσκόποι είναι. Αντιθέτως οι γενναίες προτάσεις τους για την αμερικανική οικονομία και ειδικότερα τον χώρο εργασίας και το φορολογικό σύστημα, έχουν ήδη άμεσα αποτελέσματα πριν καν εφαρμοστούν στο σύνολό τους!

Ως εκ τούτου, με την αυγή του νέου έτους, οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,3% για το μήνα, ενώ το ετήσιο μισθολογικό κέρδος ανήλθε στο εντυπωσιακό 2,9%. Παράλληλα η ανεργία παρέμεινε στο 4,1% , αφότου όμως όλους τους προηγούμενους μήνες είχε καταγράψει καθοδική τάση.

Είναι ενδεικτικό πως αυτός ο δείκτης ανεργίας αποτελεί ρεκόρ 17ετίας για τις ΗΠΑ, που στην 8ετή θητεία του Μπαράκ Ομπάμα έσπασε πολλά αρνητικά ρεκόρ στην οικονομία.

Ένα από αυτά ήταν και οι αιτήσεις στα επιδόματα ανεργίας, οι οποίες μειώθηκαν δραματικά τους τελευταίους μήνες, με τον Ιανουάριο να δημιουργούνται τουλάχιστον 200.000 νέες θέσεις εργασίας(συγκεντρωτικά στοιχεία έως τις 27/1).

Την ώρα που οι...ουρές στις ΗΠΑ για επιδόματα μειώνονται διαρκώς από κοινού με τους φόρους, στην Ελλάδα της "αριστερής προόδου" η ανέχεια και η εξαθλίωση χτυπάνε καμπανάκι για ανεπανόρθωτη βλάβη στην εγχώρια οικονομία. 

Οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν τον δρόμο τόσο στην Ελλάδα αλλά και τόσο στην Ευρώπη, η οποία και αποφασίζει για το δικό της "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", καθιστώντας όλους τους πολίτες θέλοντας και μη εξαρτώμενους από το κράτος.

Όπως είπαμε εξάλλου οι αριθμοί ποτέ δεν λένε ψέματα, πόσο μάλλον όταν επικρατούν δύο τόσο διαφορετικές νοοτροπίες, ακόμη και στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.