Κ.Μητσοτάκης: «Αν δεν αλλάξουν τα Σκόπια το Σύνταγμά τους δεν συζητάμε τίποτα - Ο Τσίπρας θέλει να διχάσει» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Κ.Μητσοτάκης: «Αν δεν αλλάξουν τα Σκόπια το Σύνταγμά τους δεν συζητάμε τίποτα - Ο Τσίπρας θέλει να διχάσει»Με την επισήμανση πως σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σπεύσει να κλείσει άρον-άρον την προανακριτική για τη Novartisαυτό θα σημαίνει απόλυτη συγκάλυψη και η Νέα Δημοκρατία δε θα το ανεχθεί, ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε και πάλι πως βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να έρθουν όλα στο φως. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης που επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων, τόνισε ότι εάν αποκαλυφθεί ότι κάποιος έχει πάρει μαύρο χρήμα, θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ δεσμεύτηκε πως θα αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου οι πολιτικοί να μην έχουν "σκανδαλώδη" μεταχείριση, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολίτες.

"Θα πρέπει να μιλάμε για το μέλλον. Να μην ανακυκλώνουμε το κακό παρελθόν. Να μην επενδύουμε σε μία διαμάχη που φέρνει διχασμό. Είναι μία υπόθεση που στήθηκε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Για να σπιλώσει ο κ Τσίπρας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Θα αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση δεχθεί η Νέα Δημοκρατία. Θα επιμείνω να αποκαλυφθεί κάθε πλευρά της υπόθεσης. Να έρθουν οι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλες. Να μη σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον-άρον την προανακριτική. Αυτό θα σημαίνει απόλυτη συγκάλυψη και δε θα το εναχθούμε", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Σκάι".
Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε την είσοδο του θέματος Novartis στον πολιτικό ορίζοντα της χώρας με την κατάρρευση των πρωθυπουργικών αφηγημάτων. "Εάν πραγματικά ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του ότι γυρίζουμε στην κανονικότητα θα είχε λόγο να το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας; Έχει καταρρεύσει το αφήγημά του. Θα δούμε και άλλα σκάνδαλα. Επενδύει ο κ. Τσίπρας στο διχασμό. Εγώ θα συζητώ για το μέλλον της χώρας και όχι για το παρελθόν", ανέφερε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα, ήταν σαφής, κινούμενος πάντα σε μοτίβο Novartis.
"Είναι αυτονόητο πως εάν αποκαλυφθεί ότι κάποιος έχει πάρει μαύρο χρήμα, θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατία. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, για να αποδείξουν την αθωότητα τους. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δεν υπάρχουν όμως και σήμερα πολιτικές ευθύνες; Τι έκανε ο κ. Τσίπρας. Με ενδιαφέρει όχι μόνο να τα ψάξουμε όλα αυτά, αλλά το όποιο κέρδος από τη μείωση της συνταγογράφησης να το επιστρέψουμε στους πολίτες. Εάν μαζέψουμε τη διαφθορά που υπάρχει σε αυτό το κύκλωμα, εγώ δεσμεύομαι πως αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν πίσω στους πολίτες. Βεβαίως και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά δεν είναι το μόνο ζήτημα που μας απασχολεί", είπε.

 Θα αλλάξω το άρθρο 86
Βασική πτυχή της συνέντευξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε η δέσμευσή του για αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. "Το 2006, δύο χρόνια βουλευτής, έστειλα επιστολή στους συναδέλφους μου ζητώντας να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει και τα πολιτικά πρόσωπα δε θα έχουν αυτή τη σκανδαλώδη μεταχείριση που έχουν σήμερα", επεσήμανε, βάλλοντας συνεχώς κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, τον οποίο και εγκάλεσε για κάλυψη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
"Γιατί έμεινε έξω από την υπόθεση; Δεν ήταν αυτός που δεν εξέδωσε δελτίο τιμών; Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφήνει έξω τον κ. Κουρουμπλή; Αυτό που είναι σκάνδαλο είναι οι πρακτικές μίας εταιρείας που διακινούν μαύρο χρήμα ανάμεσα σε γιατρούς.  Ο κ. Τσίπρας γκριζάρει την υπόθεση. Δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν ξέρει πως μπορεί να σπιλωθεί; Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι ανήθικο. Οι δύο κόσμοι που συγκρούονται είναι η εικόνα του κ. Πικραμμένου και του κ. Πολάκη που γελούσε στη Βουλή. Η ζωή του τόπου βουλιάζει σε ένα βούρκο, σε μία εποχή με τεράστια ζητήματα. Διέλυσε την οικονομία ο κ. Τσίπρας. Και κάνει συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα. Σε αυτό θα κριθεί ο κ. Τσίπρας. Εάν ο κ. Τσίπρας κλείσει την επιτροπή άρον-άρον θα είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη συγκάλυψη. Θα είναι αυτός που θα έχει αποδείξει έμπρακτα πως όλο αυτό ήταν πολιτική σκευωρία", τόνισε.
Η τοποθέτηση Μέρκελ δεν ήταν χρήσιμη
Ερχόμενος στο μείζον ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η κίνηση Μέρκελ να χαρακτηρίσει τον κ. Ζάεφ "Μακεδόνα πρωθυπουργό" δεν ήταν χρήσιμη. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας δίχασε τους πολίτες και σε αυτό το ζήτημα.
"Εάν αποδείχθηκε κάτι από αυτήν την υπόθεση είναι ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία. Και αυτό δε μπορεί κανείς να το παραγνωρίσει. Ο κ. Τσίπρας δίχασε το λαό και σε αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε όσους έχουν αυτήν την ευαισθησία όχλο. Χειρίστηκε αυτήν την υπόθεση από την αρχή μέχρι το τέλος λανθασμένα. Δεν έθεσε ως αφετηρία του ζητήματος την ουσία. Εάν δεν αλλάξουν τα Σκόπια το Σύνταγμά τους δε συζητάμε τίποτα. Ο κ. Τσίπρας συζητά λύση σε δόσεις. Εμείς σε αυτό λέμε "όχι". Γιατί αυτή είναι μία λύση που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα", είπε.
(capital)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.