Προκλητικός και πάλι ο Ράμα: Το Τσάμικο είναι ένα προβληματικό ζήτημα με την Ελλάδα - Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Προκλητικός και πάλι ο Ράμα: Το Τσάμικο είναι ένα προβληματικό ζήτημα με την Ελλάδα - Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος

Ράμα: Το Τσάμικο είναι ένα προβληματικό ζήτημα με την Ελλάδα - Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος

Μνημείο για τους Τσάμηδες στην Ελλάδα, θέλει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος συνεχίζει προκλητικά να θέτει θέμα … Τσαμουριάς την ίδια ώρα που η Αθήνα το απορρίπτει ασυζητητί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αληθινή Ιστορία» της τηλεόρασης VIZION PLUS, ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε το… Τσάμικο ως ένα από τα πλέον «προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα», συμπληρώνοντας με νόημα πως : «Είμαστε στη διαδικασία συζήτησης και ότι πρόκειται για κινήσεις σκακιού» εννοώντας τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στις δύο χώρες.


Ο Ράμα απάντησε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πως δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα» και πως «δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών». Επιχειρώντας να διαψεύσει την ελληνική πλευρά, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει τεθεί το επίμαχο θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ελλάδα. Ωστόσο παραδέχτηκε πως οι κινήσεις είναι προσεκτικές ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά άλλα θέματα που οι δύο πλευρές φαίνεται πως καταλήγουν σε συμφωνία. «Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος. Η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των Τσάμηδων στο τραπέζι» δήλωσε ο Ράμα, συνεχίζοντας «Το γεγονός ότι τελειώνουμε με τη συζήτηση για όλα αυτά τα τρία πράγματα που ήταν αδιανόητα, είναι κατόρθωμα της κυβέρνησής μας, εργαζόμαστε για αυτά εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Επιμένουμε στο δικαίωμα της ανάμνησης αλλά σε κινήσεις σκακιού. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τα άλλα (θέματα). Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αυτά που μας ανήκουν» δήλωσε συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά προκλητικά το «δίκαιο αίτημα» των Τσάμηδων για την τοποθέτηση ενός μνημείου στην Ήπειρο ως … «ανάμνηση». 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως τα Τίρανα θα επιμείνουν προς την κατεύθυνση αυτή, απορρίπτοντας αλυτρωτικές και εδαφικές αξιώσεις κατά της Ελλάδας. «Θα επιμείνουμε γιατί αυτό είναι ένα αλβανικό ζήτημα. Η Ελλάδα έχει μια παράνοια, μια αυτό-φαντασία για τους δικούς της λόγους, ότι οι Αλβανοί έχουν εδαφικές αξιώσεις και αυτή η αξίωση έχει το όνομα «Τσάμηδες». Δεν έχουμε τέτοια αξίωση. Μιλάμε για Αλβανούς πολίτες που στο παρελθόν είχαν περιουσία στο ελληνικό κράτος, μιλάμε για Αλβανούς πολίτες που έχουν πικρές μνήμες και δικαίως ζητούν να θυμούνται» επεσήμανε ο Ράμα, παραβλέποντας πως οι Τσάμηδες συμπατριώτες εγκατέλειψαν την Ελλάδα το 1944, αναζητώντας προστασία στην Αλβανία, ώστε να μη λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για την εγκληματική και αντεθνική δράση τους στη διάρκεια της κατοχής. 

(Πληροφορίες από : www.echedoros-a.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.