Κάθε πότε να αλλάζετε και να πλένετε πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια - UNPOLITICAL

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε πότε να αλλάζετε και να πλένετε πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια


Τα είδη που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι είναι φυσικά και αυτά που κουβαλούν τα περισσότερα μικρόβια.


Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε και να πλένουμε τις πιτζάμες, τις πετσέτες και τα σεντόνια μας; Οι ειδικοί απαντούν.

- Πιτζάμες


Οι πιτζάμες έρχονται σε επαφή με το σώμα μας αρκετές ώρες καθημερινά, συγκεντρώνοντας νεκρά κύτταρα του δέρματος και μικροοργανισμούς. Οι μικροοργανισμοί δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, εάν όμως μεταφερθούν, για παράδειγμα, στο ουροποιητικό (E-coli) μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις, όπως η κυστίτιδα. Καλό είναι να αλλάζετε πιτζάμες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

- Πετσέτες μπάνιου


Οι πετσέτες του μπάνιου συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια από την επιδερμίδα. Τα βακτήρια αυτά αγαπούν το υγρό και ζεστό περιβάλλον του μπάνιου, καθώς τα βοηθά να αναπτυχθούν ταχύτερα. Οι πετσέτες του μπάνιου καλό είναι να πλένονται ανά τρεις χρήσεις.

- Πετσέτες κουζίνας


Οι πετσέτες της κουζίνας μολύνονται εύκολα και γρήγορα από τα μικρόβια που υπάρχουν στο χώρο της κουζίνας. Μικροοργανισμοί που υπάρχουν στα τρόφιμα ενδέχεται να μεταφερθούν στις πετσέτες και στη συνέχεια σε άλλα τρόφιμα ή στα χέρια μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης. Καλό είναι να αλλάζετε την πετσέτα που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα καθημερινά.

- Σεντόνια


Στο κρεβάτι συσσωρεύονται κύτταρα, βακτήρια και σωματικά υγρά (π.χ. ιδρώτας). Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να αερίζεται επαρκώς και τα σεντόνια να πλένονται κάθε εβδομάδα ώστε να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί και ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.