Διαπραγμάτευση για τα πανηγύρια - Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα που δεν είναι, πλέον, ελληνική; - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Διαπραγμάτευση για τα πανηγύρια - Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα που δεν είναι, πλέον, ελληνική;

Σχετική εικόνα

Tου Γιώργου Τζεδάκι. 

Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα που δεν είναι, πλέον, ελληνική; Και γι’ αυτό το εθνικό θέμα, μάλλον, δεν πρόκειται να δούμε κάποιο συλλαλητήριο. Προφανώς δεν προβλέπεται από τα μνημόνια…

Αποτελεί, αν μη τι άλλο, ειρωνεία να βροντοφωνάζουμε για το όνομα της Μακεδονίας που σφετερίζονται τα Σκόπια και να σιωπούμε για την ίδια την Ελλάδα που ξεπουλάμε! Ζούμε σε μία χώρα που αποτελεί προτεκτοράτο δανειστών και αντί να αγωνιστούμε για να ξαναγίνουμε κυρίαρχο κράτος, διαδηλώνουμε ενάντια σε ένα άλλο προτεκτοράτο.

Έχουμε μία ψευδεπίγραφη δημοκρατία και αντί να παλέψουμε για τα χαμένα συνταγματικά μας δικαιώματα, ζητάμε την αλλαγή του Συντάγματος μιας άλλης χώρας.

Καταγγέλλουμε το πώς ονομάζεται ένα ξένο αεροδρόμιο και αδιαφορούμε για τα δικά μας αεροδρόμια που δεν μας ανήκουν πια.

Τα μνημόνια μας έχουν στερήσει μια αξιοπρεπή ζωή κι εμείς αντί να γίνουμε μνημονιομάχοι, μασκαρευόμαστε τους μακεδονομάχους.

Το μόνο που δεν μας πήραν είναι το όνομα της χώρας μας (πιθανόν δεν θα το χρειάζονταν, γι’ αυτό…) κι εμείς βγαίνουμε στο δρόμο για το όνομα της Μακεδονίας. Ναι, η Μακεδονία είναι ελληνική (ιστορικά, όχι γεωγραφικά), αλλά τι να το κάνουμε το όνομά της όταν έχουμε χάσει την ίδια την πατρίδα μας;

Διότι, ό,τι κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ή ό,τι κι αν θέλουν να πιστεύουμε, η Ελλάδα δεν ανήκει πια στους Έλληνες. Και το χειρότερο είναι ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία.

Καλό και άγιο, λοιπόν, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά περιττό όταν από την Ελλάδα μας έχει μείνει μόνο το όνομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.