Αλλαγές σε Champions League και Europa League ανακοίνωσε η UEFA - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Αλλαγές σε Champions League και Europa League ανακοίνωσε η UEFA

Αποτέλεσμα εικόνας για champions league

Η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα τις αλλαγές σε Champions League και Europa League, διαφοροποιώντας εξολοκλήρου τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών φάσεων από τη σεζόν 2018/19 με τη νέα μορφή να έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με την περσινή.

Champions League

Η πρώτη και βασική αλλαγή έχει να κάνει με την ώρα διεξαγωγής των παιχνιδιών. Πλέον παύει να υφίσταται ως ώρα έναρξης των παιχνιδιών στη φάση ομίλων στις 21:45, και πλέον αυτά θα χωρίζονται σε δύο ζώνες με τις ώρες έναρξης να ορίζονται στις 19:55 και 22:00.

Από κει και πέρα σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες που εξασφαλίζουν την παρουσία τους στη φάση των ομίλων αυτές από 22 θα αυξηθούν στις 26.

Αυτές διαμορφώνονται ως εξής: 4 από τις Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, 2 από τις Γαλλία, Ρωσία και 1 από τις Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία. Σε αυτές προστίθενται ο κάτοχος του Champions League της περσινής σεζόν, αλλά και ο κάτοχος του Europa League.

Έτσι λοιπόν μένουν, για να συμπληρωθεί το παζλ των «32» που συμμετέχουν στους ομίλους απομένουν έξι διαθέσιμα εισιτήρια, τα οποία θα δίνονται από τη φάση των προκριματικών. Τέσσερα θα προκύπτουν από το μονοπάτι των πρωταθλητών και δύο από αυτό των μη πρωταθλητών.

- Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελληνικές ομάδες η κατάσταση μοιάζει να δυσκολεύει αρκετά. Ο φετινός πρωταθλητής θα τοποθετείται όπως και πέρυσι στον 3ο προκριματικό γύρο και θα χρειάζεται δύο προκρίσεις κόντρα σε ομάδες που η χώρα τους βρίσκεται από την 11η θέση της λίστας της UEFA και κάτω. Ο 3ος προκριματικός είναι προγραμματισμένος για τις 7/8 και 14 Αυγούστου.

-Αρκετά δυσκολότερη είναι η θέση της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί θα τοποθετείται στο 2ο προκριματικό γύρο και για να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις απέναντι σε ομάδες που η χώρα τους βρίσκεται από την 5η θέση και κάτω. Ο 2ος προκριματικός είναι προγραμματισμένος για τις 24/25 Ιουλίου με τις ρεβάνς να είναι στις 31 Ιουλίου/1 Αυγούστου.

Τέλος σημαντική διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν αποτελεί το γεγονός πως όποια ομάδα αποκλείεται από τον 3ο προκριματικό του Champions League, θα προκρίνεται κατευθείαν στους ομίλους του Europa League και δεν θα χρειάζεται να συμμετάσχει στη φάση των play off.

Αναλυτικά το φετινό καλεντάρι του Champions League:

Κλήρωση προ-προκριματικού γύρου: 12 Ιουνίου

Ημιτελικά προ-προκριματικού γύρου: 26 Ιουνίου

Τελικός προ-προκριματικού γύρου: 29 Ιουνίου

Κλήρωση 1ου και 2ου προκριματικού γύρου 11/10 Ιουλίου και 17/18 Ιουλίου: 1ος προκριματικός γύρος: 19 Ιουνίου

2ος προκριματικός γύρος: 24/25 Ιουλίου και 31 Ιουλίου/1 Αυγούστου

Κλήρωση 3ου προκριματικού γύρου: 23 Ιουλίου

3ος προκριματικός γύρος: 7/8 Αυγούστου και 14 Αυγούστου

Κλήρωση για τα play-offs: 6 Αυγούστου

Play-offs: 21/22 Αυγούστου και 28/29 ΑυγούστουΚλήρωση για τη φάση των ομίλων: 30 Αυγούστου

1η αγωνιστική ομίλων: 18/19 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική ομίλων: 2/3 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική ομίλων: 23/24 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική ομίλων: 6/7 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική ομίλων: 27/28 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική ομίλων: 11/12 Δεκεμβρίου:Κλήρωση της φάσης των «16»: 17 Δεκεμβρίου

Φάση των «16»: 12/13/19/20 Φεβρουαρίου και 5/6/12/13 Μαρτίου:

Κλήρωση των προημιτελικών: 15 Μαρτίου

Προημιτελικά: 9/10 Απριλίου και 16/17 Απριλίου

Κλήρωση των ημιτελικών: 19 Απριλίου

Ημιτελικά 30 Απριλίου/1 Μαΐου και 7/8 Μαΐου

Τελικός («Metropolitano», Μαδρίτη): 1 ΙουνίουEuropa League

Από τις συνολικά 48 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης οι 17 θα προκρίνονται απευθείας με το τέλος των πρωταθλημάτων βάσει της κατάταξης των χωρών στη λίστα της UEFA.

Έτσι λοιπόν, δύο ομάδες θα προέρχονται από τις Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και μία από τις Ρωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Τσεχία, Ελβετία.

Επίσης δέκα ομάδες θα προέρχονται ως αποκλεισμένες από τον 3ο προκριματικό αλλά και τα play off του Champions League.

Τα υπόλοιπα 21 διαθέσιμα εισιτήρια θα προέρχονται από την προκριματική φάση. Ωστόσο και εδώ υπάρχει πλέον μία σημαντική διαφοροποίηση. Και αυτό γιατί όπως και στο Champions League, οι προκριματικοί θα χωρίζονται σε δύο μονοπάτια. Σε αυτό των πρωταθλητών αλλά και σε αυτό των μη πρωταθλητών.

Στον προκριματικό των πρωταθλητών θα συμμετέχουν οι ομάδες που αποκλείστηκαν από το μονοπάτι των πρωταθλητών της προκριματικής φάσης του Champions League. Αυτό το μονοπάτι θα δίνει 8 εισιτήρια για τη φάση των ομίλων.

Στο μονοπάτι των «μη πρωταθλητών», όπου και θα συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες, θα προκύπτουν 13 εισιτήρια για τη φάση των ομίλων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελληνικές ομάδες θα ισχύουν τα εξής:

-Ο Κυπελλούχος θα ξεκινά από τον 3ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών και θα χρειάζεται δύο προκρίσεις για να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Αν η ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις τότε τη θέση του θα παίρνει η ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση. Οι ημερομηνίες για αυτή τη φάση είναι στις 9/16 Αυγούστου.

-Ο 3ος και ο 4ος της βαθμολογίας (ή ο 4ος και 5ος ανάλογα με τον κάτοχο του Κυπέλλου) θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό και θα χρειαστούν τρεις προκρίσεις για να βρεθούν στους ομίλους. Η συγκεκριμένη φάση είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου/2 Αυγούστου.

Αναλυτικά το καλεντάρι του Europa League:

Προ-προκριματικός γύρος: 28 Ιουνίου/5 Ιουλίου

1ος προκριματικός: 12/7 και 19/7

2ος προκριματικός: 26/7και 2/7

3ος προκριματικός: 9/8 και 16/8

Play off: 23/8 και 30/81η αγωνιστική: 20 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 4 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 25 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 8 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 29 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 13 ΔεκεμβρίουΦάση των «32»: 14/2 και 21/2

Φάση των «16»: 7/3 και 14/3

Φάση των «8»: 11/4 και 18/4Ημιτελικά: 2/5 και 9/5Τελικός (Μπακού): 29 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.