Το καινούριο «πονηρό»... επιχείρημα για να «φύγει» το όνομα «Μακεδονία» από το αεροδρόμιο και που τελικά θα το κάνει η Fraport; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Το καινούριο «πονηρό»... επιχείρημα για να «φύγει» το όνομα «Μακεδονία» από το αεροδρόμιο και που τελικά θα το κάνει η Fraport;


Στην αρχή μας είπαν πως πρέπει να παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία» με την μορφή σύνθετης ονομασίας στα Σκόπια, επειδή «140 χώρες αποκαλούν τα Σκόπια, Μακεδονία».

Τώρα, βγήκε το άλλο! Ξεκίνησε σε άρθρο και αναπαράγεται στα ραδιόφωνα.
«Δεν υπάρχει αερολιμένας «Κρήτη», «Δωδεκάνησος» ή «Ήπειρος», γιατί εθιμικά ονοματοδοτούμε τα αεροδρόμιά μας από τις σελίδες της Ιστορίας μας και όχι της Γεωγραφίας»;
Αυτή είναι η καινούρια «προτροπή» προς τους Έλληνες: Όλα τα αεροδρόμια μας έχουν ιστορικά ονόματα, άρα το αεροδρόμιο πρέπει να επονομαστεί, για παράδειγμα, σύμφωνα με αυτά που γράφονται και ακούγονται, «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δίκιο που «διαμαρτύρεται» για την ονομασία.
Λίγα λόγια για το αεροδρόμιο:
Η περιοχή του σημερινού αεροδρομίου χρησιμοποιήθηκε ως «Αεροπορικό Πεδίο» για πρώτη φορά το 1917 με την ονομασία «Μεγάλη Μίκρα». Από το 1919 ως το 1931 (αλλά και μετέπειτα), αποτελούσε το βοηθητικό αεροδρόμιο του μεγάλου στρατιωτικού αεροδρομίου του Σέδες. Το Μάιο του 1938 άρχισαν τα έργα για την κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου στην Μεγάλη Μίκρα, με την ονομασία «Πολιτικός Αερολιμήν Θεσσαλονίκης».
Το 1943-44 το αεροδρόμιο βομβαρδίστηκε από τους Άγγλους και το 1948 τελείωσαν οι εργασίες αποκατάστασης, ώστε το αεροδρόμιο να  αρχίσει να λειτουργεί πάλι. Το 1956 μετά από διαπραγμετεύσεις με το ελληνικό κράτος, τις ελληνικές αεροπορικές μεταφορές ανέλαβε η ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ'' του Αριστοτέλη Ωνάση, στην οποία παραχωρήθηκε και το αποκλειστικό προνόμιο εκμετάλλευσης των αερομεταφορών της χώρας.
Το 1993 η επωνυμία του Αεροδρομίου συμπληρώθηκε και έγινε Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».
Το γεγονός αυτό ξεκίνησε να χαρακτηρίζεται, τώρα που το Σκοπιανό έχει «φουντώσει», ως «εθνικιστική έξαρση της εποχής» και «εθνική ανασφάλεια».
Αχ, αυτή η κουτοπονηριά μερικών! 
Τι καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται, ενίοτε, προς όφελος και όχι εις βάρος των Ελλήνων!
Η Μακεδονία όμως δεν είναι απλά γεωγραφία, είναι ιστορία, είναι η απαρχή του Ελληνισμού!
Αυτά τα λίγα για τώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.