Λεφτά υπάρχουν: Η Βουλή «πριμοδότησε» με 12.000 ευρώ εταιρεία αρχείων της αριστεράς, με έδρα τα γραφεία του… ΣΥΡΙΖΑ! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Λεφτά υπάρχουν: Η Βουλή «πριμοδότησε» με 12.000 ευρώ εταιρεία αρχείων της αριστεράς, με έδρα τα γραφεία του… ΣΥΡΙΖΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλή χρηματα

Δεν είναι η πρώτη φορά (και πολύ πιθανόν, ούτε η τελευταία) που με απόφαση της Βουλής λεφτά που προέρχονται από τον Ελληνικό Λαό σπαταλώνται ασύστολα.

Μετά τον «μποναμά» των 25.000 ευρώ τα Χριστούγεννα του 2016 στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ), ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να κάνει ένα «δώρο» της τάξης των 12.000 ευρώ στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), τα οποία στεγάζονται στον 4ο όροφο των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου!

Τα ΑΣΚΙ, όπως τα αποκαλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι πέρασαν από τον χώρο της λεγόμενης Ανανεωτικής Αριστεράς, είναι -σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα τους- «μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία», που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1992, από μια ομάδα ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων και ιστορικών στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς. Σκοπός τους ήταν «η διαφύλαξη και διάθεση στην ιστορική έρευνα ενός σημαντικότατου και κρίσιμου για την ελληνική ιστορία αρχειακού υλικού»: πρόκειται για το τμήμα, του αρχείου του ΚΚΕ, το οποίο, μετά την διάσπαση του ενιαίου κόμματος το 1968, περιήλθε στην κατοχή του ΚΚΕ εσωτερικού.

Η απόφαση του Βούτση, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επιχορηγούμε από τον Προϋπολογισμό της Βουλής την εταιρεία Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) με το ποσό των 12.000 ευρώ για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών και τη βελτίωση των φυσικών υποδομών του αναγνωστηρίου». Τα ΑΣΚΙ είχαν αποστείλει νωρίτερα επιστολή, με την οποία είχαν διατυπώσει το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης, και η απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου ελήφθη με το επιχείρημα της «ανάγκης συμβολής της Βουλής σε δαπάνες που προορίζονται για την προώθηση εθνικών, πολιτιστικών και κοινωνικών σκοπών»!

Το πώς «προωθούν» τους «εθνικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς» φορείς που έχουν μονόπλευρη (αριστερή) αντίληψη για την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας, φυσικά και προκαλεί απορίες, ενστάσεις, προβληματισμούς και διαφωνίες σε όσους αρνούνται «να φάνε» τον «σανό» που τους προσφέρει η αριστερή πολιτι(στι)κή κυριαρχία της Μεταπολίτευσης. Για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, η Βουλή χρησιμοποιεί χρήματα προερχόμενα από τον Ελληνικό Λαό για να τα θέσει στην εξυπηρέτηση των ξεπερασμένων αντεθνικών και αντιλαϊκών σκοπών της αριστεράς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.