Αιγαίο ώρα μηδέν: Η Τουρκία απαντάει στον «ΗΝΙΟΧΟ 2018» με ασκήσεις με πραγματικά πυρά - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Αιγαίο ώρα μηδέν: Η Τουρκία απαντάει στον «ΗΝΙΟΧΟ 2018» με ασκήσεις με πραγματικά πυρά


Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος σήμερα επικαλείται ανώτατες στρατιωτικές πηγές από την Άγκυρα, σύμφωνα με τις οποίες το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να βγει στις περιοχές του Αιγαίου που έχουν ήδη δεσμευθεί για ασκήσεις από την Αθήνα!

Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλειώδης πολυκλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018», για την οποία η Αθήνα έχει δεσμεύσει πολλά και καίρια τμήματα του Αιγαίου.

Ως εκ τούτου, η εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις. 

Και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Βατάν" μεταδίδει πως η ένταση της Ανατολικής Μεσογείου μεταφέρεται σταδιακά στο Αιγαίο μέσω της στρατιωτικής άσκησης της Αθήνας «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018», σε μία κίνηση που αποτελεί "μήνυμα" προς την τουρκική ηγεσία.

Μάλιστα οι πηγές που επικαλείται ο τουρκικός τύπος διαμηνύουν πως η γειτονική χώρα είναι έτοιμη να αποκλείσει όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί για το ερχόμενο διάστημα η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018».

Σημειώνεται πως η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα/ένα βεληνεκές που εκτείνεται μεταξύ των νησιών του Αιγαίου Σκύρο, Ψαρά και Εύβοια.

Αυτή η είδηση, αν όντως επιβεβαιωθεί, θα επρόκειτο για μία εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, δεδομένης και της υπάρχουσας έντασης στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.