«Πάνε γυρεύοντας» οι Τούρκοι - Βγάζουν το Πίρι Ρέις και κάνουν ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

«Πάνε γυρεύοντας» οι Τούρκοι - Βγάζουν το Πίρι Ρέις και κάνουν ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου!

Αποτέλεσμα εικόνας για πίρι ρέις

Οι Τούρκοι πάνε γυρεύοντας για μια μείζονα ελληνοτουρκική κρίση αφού θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην «καρδιά» του Αιγαίου και θα βγάλουν για έρευνες το Πίρι Ρέις!

Με την παράνομη NAVTEX 0406/18 η Τουρκία ανήγγειλε ότι το ωκεανογραφικό Πιρι Ρέις θα πραγματοποιήσει έρευνες στο Αιγαίο. 

Η Τουρκία δεσμεύει απο τις 20 εως και τις 22 Μαρτίου περιοχή δυτικα της Φώκαιας και βόρεια του Εγγλεζονησίου για να πραγματοποιήσει "ωκεανογραφικές έρευνες". 

Η περιοχή φαίνεται πως είναι στα όρια των ελληνικών και των τουρκικών χωρικών υδάτων
.
Σημειώνεται ότι η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού Ναυτικού έχει ανακοινώσει ασκήσεις με πυρά, όχι μόνο κατά την διάρκεια του Ευαγγελισμού αλλά και μέσα στο Πάσχα, «δεσμεύοντας» για επτά εβδομάδες το κεντρικό Αιγαίο! 

Να σημειώσουμε ότι πάλι τον Μάρτιο του 1987 οι έρευνες του «Πίρι Pέις» σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Θάσου, αποτέλεσαν την αφορμή για μείζονα κρίση όταν και οι ελληνικές ΕΔ τέθηκαν σε ετοιμότητα. Στα νησιά και στη Θράκη διατάχθηκε γενική επιστράτευση και ο ελληνικός στόλος βγήκε ολόκληρος στο Αιγαίο.

TURNHOS N/W : 0406/18 
AEGEAN SEA 
SCIENTIFIC RESEARCH, BY R/V K.PİRİREİS BETWEEN 20-22 MAR 18 IN AREA BOUNDED BY; 
38 31.85 N - 026 42.20 E
38 37.58 N - 026 32.88 E
38 40.17 N - 026 32.50 E
38 36.67 N - 026 39.51 E
38 32.10 N - 026 48.64 E 
2000 METERS BERTH REQUESTED.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού θα διεξαχθούν μεταξύ Σκύρου και Χίου ως εξής: 
Από 25 έως 27 Μαρτίου από τις επτά το πρωί έως στις πέντε το απόγευμα
Στις 28 Μαρτίου από τις επτά ί έως στις εννέα και τέταρτο το πρωί 
Στις 29 Μαρτίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 2 Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 3 Απριλίου από τις έντεκα το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 4 Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Στις 5 Απριλίου από τις έντεκα το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
Και τέλος για το διάστημα από 6 έως 10 Απριλίου καθως επίσης για την 30η Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι. 

Δηλαδή στις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες γιορτές της Ελληνορθοδοξίας (η τρίτη είναι ο Δεκαπενταύγουστος) και της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, οι Τούρκοι προκαλούν με παροιμιώδη θρασύτητα, ακυρώνοντας τα ΜΟΕ που απαγόρευαν τις ασκήσεις εν μέσω μεγάλων εθνικών και θρησκευτικών εορτών.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.