Εγκαταλείπονται από την κυβέρνηση οι δύο αιχμάλωτοι στρατιωτικοί λόγω «πολιτικού κόστους»: «Δεν έγινε τίποτα το σοβαρό»! - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Εγκαταλείπονται από την κυβέρνηση οι δύο αιχμάλωτοι στρατιωτικοί λόγω «πολιτικού κόστους»: «Δεν έγινε τίποτα το σοβαρό»!

Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras

Να φύγει η υπόθεση των δύο στρατιωτικών αιχμαλώτων, του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, «πάση θυσία» από την επικαιρότητα, είναι πλέον η βασική κυβερνητική γραμμή. η οποία διατυπώνεται σε όλους τους τόνους από υπουργούς (Κουλουμπής), στελέχη (Φίλης κλπ) και φυσικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η υπόθεση έχει αιφνιδιάσει πολιτικά την κυβέρνηση, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα, από την αρχή έδειξαν πανικό, αλλά πλέον υπάρχει κι ένα άλλο στοιχείο το οποίο είναι καταλυτικό:

Δημοσκοπικά, ενώ είχε εμφανίσει μια ανάκαμψη από την υπόθεση του Σκοπιανού με τη Novartis, η Novartis ξεχάστηκε («ξοδεύτηκε» όπως λέγεται) επικοινωνιακά και πλέον ένα εθνικό θέμα απειλεί όχι απλώς να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αλλά και να δημιουργήσει «κύμα» δυσαρέσκειας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. 

Και αν το Σκοπιανό αιφνιδίασε την κυβέρνηση σε ότι αφορά την εξέλιξη (αντίδραση ευρέων μαζών πολιτών η πιθανότητα να παραχωρηθεί το όνομα της «Μακεδονίας» χωρίς να αλλάξει το Σύνταγμα και τα αλυτρωτικά σύμβολα) και επιστρατεύθηκε η Nοvartis την επομένη του συλλαλητηρίου, πλέον η Novartis έχει «πεθάνει» επικοινωνιακά.

Η υπόθεση των αιχμαλώτων από την αρχή αιφνιδίασε την κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, παρουσιάζοντας την επιστροφή τους ως «τυπική διαδικασία».

Πίστευαν ακράδαντα την Πέμπτη και την Παρασκευή ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ και ειδικά των ΗΠΑ θα έλυνε το πρόβλημα. Γι αυτό και δεν έδωσαν το θέμα στην δημοσιότητα την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή: Περίμεναν ότι οι Τούρκοι θα τους απελευθέρωναν.

Διαψεύσθηκαν για άλλη μια φορά πανηγυρικά.

Τώρα η γραμμή είναι ακριβώς αυτή που περιέγραψε ο Ν.Φίλης και ο Κουλουμπής: «Δεν είναι και τόσο σοβαρό το θέμα και τι άλλο να κάνουμε;».

Υποστηρίζουν στα πηγαδάκια της Βουλής ότι «Οσο πιο γρήγορα φύγει το θέμα από τα πρωτοσέλιδα του διαδικτύου και τα πρώτα θέματα των καναλιών, τόσο καλύτερα για όλους»,συνοδεύοντας αυτή την καινοφανή θέση με την «πεποίθηση» ότι «έτσι παίζεται το παιχνίδι της Τουρκίας».

Και το ίδιο το Μαξίμου διαρρέει ότι «Η υπόθεση εξετάζεται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές, γεγονός που δεν επιτρέπει περαιτέρω παρέμβαση»! Ετσι ακριβώς!

Η ουσία ποια είναι: Οι δύο αιχμάλωτοι θα μείνουν στη Τουρκία μέχρι η Ελλάδα να αναγκαστεί να δώσει στη Τουρκία αυτό που θέλει. Τι θέλει; Πολλά! Πάντως σύντομα δεν θα επιστρέψουν. και το θέμα έχει ήδη βγει από την κυβερνητική ατζέντα ως «υψηλού πολιτικού κόστους».

Η πολιτική του κατευνασμού που επέλεξε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, τώρα όμως, θα έχει κόστος. Η εγκατάλειψη αιχμαλώτων ομήρων έριξε κάποτε την κυβέρνηση Κάρτερ στις ΗΠΑ και οι όμηροι του ISIS που εκτελούντο ένας-ένας απέτρεψε την εκλογή Χ.Κλίντον. Τα χειρότερα έρχονται για τον Α. Τσίπρα. 

Όλοι αναζητούν την επόμενη κίνηση της Άγκυρας. Δεν θα έρθει αύριο, αλλά δεν θα αργήσει. Και θα είναι στο Αιγαίο, όχι στην Κύπρο. Στην Κύπρο, οι Τούρκοι «τα βρήκαν» απόλυτα με τις ΗΠΑ...


Πέτρος Αναστασίου

Πηγή: pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.