Η γελοιοποίηση ενός στρατού και ενός έθνους - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Η γελοιοποίηση ενός στρατού και ενός έθνους

Θα το μάθατε φαντάζομαι ότι οι Τούρκοι έχουν συλλάβει 2 Έλληνες αιχμαλώτους, στον Έβρο.

Κατά πάσαν πιθανότητα μάλιστα, πρόκειται για έναν αξιωματικό και έναν ημιμόνιμο ΕΠΟΠ, οι οποίοι φαίνεται ότι έκοβαν βολτες στο δάσος, χωρίς να ρωτήσουν πρώτα αν ο λύκος ήταν εκεί...
Κι ο λύκος τους "κατάπιε"Προφανώς και οι 2 τους ανήκουν σε κείνους τους ένστολους φουκαράδες, που πριν από λίγο καιρό, καθάριζαν τις τουαλετες των λαθρέποικων στα χοτ σποτς.
Κατόπιν αυτού, τι είδους πολεμιστές πιστεύετε ότι μπορεί να είναι;
Την Κοκκινοσκουφίτσα να στέλνανε στο δάσος των Καστανιών, καλύτερα θα τα κατάφερνε από τις 2 ένστολες λεκανοπλύστρες των τριτοκοσμικών τυχοδιωκτών.  Κι εγώ λοιπόν σας λέγω ότι, μιας και τα μεγάλα αφεντικά απαγορεύουν στον Σουλτάνο να μας κάμει ανοιχτό πόλεμο, ο Ερντογάν εφέντης μας κάμει κάτι άλλο...
Μας γελοιοποιεί καθημερινά, ως στρατό και ως έθνος!Μία ημερα δε μετά την απολυτη καραγκιοζοποίηση του Ελληνόφωνου στρατού με την ορκωμοσία Κουβέλη [του επονομαζόμενου και Ραμπο-λιμέντο] ο Τούρκος δεν θα μπορούσε να μας ξεφτιλίσει περισσότερο, από το να υφαρπάξει και τους πρώτους Έλληνες αιχμαλώτους, μετά το 1974.
Είχαν προηγηθεί βεβαίως, το ξεφτίλισμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας [;] στα Ιμια και τα απανωτά σκαμπίλια από τους αλβανοσλαβοβουλγαρους των Σκοπίων.Και ξέρετε...

Είναι καλύτερο για ένα έθνος να δώσει και να χάσει ένα πόλεμο, 
παρά να καταντήσει ο καραγκιόζης των εθνών, χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα... 
Δεν πρόλαβε να αναλάβει δράση ο αναπληρωτής Καμένου 
στο υπουργείο λαθροκαθαριστριών πασών των αφροασιατών 
και οι Τουρκοι υφάρπαξαν 2 ένστολους περιπατητες 
[διότι και στρατιώτες που βαστούσαν όπλα, δεν τους λες...]
Να δω τι θα σοφιστούν να κάμουν οι μογγόλοι, όταν θα αναλάβει πόστο και η κ. Κατερίνα Μάρκου... 


Και τώρα τα γεγονότα...Καταρχήν και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ:«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες»Ωστόσο, εντελώς αντίθετη εικόνα από αυτή που δίνει το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του αναφορικά με την αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (στο ΓΕΣ κρατούν για ανεξήγητους λόγους, μυστικούς τους βαθμούς τους),  από τους Τούρκους στον Εβρο, δίνουν διάφορες πηγές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό: Πιθανότατα οι δύο Ελληνες (η ανακοίνωση αναφέρει για "στελέχη" οπότε είναι πιθανόν ο ένας τουλάχιστον να είναι αξιωματικός ή υπαξιωματικός και ο άλλος ΕΠΟΠ ή και οι δύο να είναι βαθμοφόροι), πιάστηκαν αιχμάλωτοι ΕΝΤΟΣ του ελληνικού εδάφους, σε καταδρομική ενέργεια των Τούρκων.Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΓΕΣ, άλλωστε δεν αντέχει σε κριτική για τον λόγο της υποτιθέμενης εισόδου στη Τουρκία των δύο αιχμαλώτων στρατιωτικών: Από τον Ελληνικό Στρατό έχουν υπηρετήσει σε σύνολο αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών από το 1974, εκατοντάδες χιλιάδες στο προγεφύρωμα του Κάραγατς (εκεί ο ποταμός Εβρους εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος και οι δύο όχθες είναι τουρκικές, άρα υπάρχει μια λωρίδα τουρκικής γης), αλλά ουδείς εισήλθε λόγω "καιρικών συνθηκών" στη Τουρκία.Αυτό που λέει δεν λέει η ανακοίνωση αλλά το υποστηρίζουν πηγές του ΓΕΣ είναι ότι μετακινήθηκαν μεταξύ του φυλακίου και της προκεχωρημένης βάσης και λόγω... ομίχλης εισήλθαν κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος, ενώ έκαναν έλεγχο των φυλακίων!Πώς πιστοποιήθηκε ότι οι αιχμάλωτοι μπήκαν κατά λάθος στη Τουρκία; Κανείς δεν έχει μιλήσει μαζί τους από ελληνικής πλευράς, απλώς υπήρξε διαβεβαίωση των Τούρκων.
Η Αγκυρα, όταν εκδώσει ανακοίνωση, φυσικά θα μιλήσει για "Παράνομη είσοδο στη Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών". Αν εκδώσει ανακοίνωση και αν λήξει ομαλά το επεισόδιο και δεν τους κρατήσουν ομήρους "έναντι" των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στο πραξικόπημα στην Ελλάδα.
Aλλωστε το ανησυχητικό είναι ότι απ΄ότι αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ, ετοιμάζονται να τους δικάσουν!

Η πρώτη φορά αριστερά δεν γελοιοποίησε μοναχά τον εαυτό της.
Γελοιοποιεί κάθε ημέρα και ένα ολόκληρο έθνος...
Και ξέρετε...
Είναι καλύτερο για ένα έθνος να δώσει και να χάσει ένα πόλεμο, 
παρά να καταντήσει ο καραγκιόζης των εθνών, χωρίς να ρίξει ούτε σφαίρα...


Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού επίσης δεν δίνεται απάντηση και στο ερώτημα πότε ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό.Επισήμως, αναφέρεται ότι η περίπολος συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς την 1η Μαρτίου, αλλά αρνούνται να πουν αν πέρασαν σε τουρκικό έδαφος το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ της χθεσινής ημέρας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και δεν τους κράτησαν κοντά στις Καστανιές. Αν ήταν ήσσονος σημασίας το επεισόδιο δεν θα τους μετέφεραν στην Ανδριανούπολη
Αρα τους έχουν αιχμαλωτίσει κανονικά.Κατ'αρχήν υπάρχει μια στενή ζώνη μεταξύ των εδαφών των δύο χωρών που ακόμα και αν κάνεις λάθος και πας ανατολικά αντί δυτικά, το αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα.
Τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού δεν είναι η «Κοκκινοσκουφίτσα που περπατά εις το δάσος»: Υπάρχει συγκεκριμένο κοντινό δρομολόγιο από το φυλάκιο και επειδή ενίοτε οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, υπάρχουν σημάδια που αποτρέπουν ακόμα και τον πιο άσχετο να μην μπει στο τουρκικό έδαφος.
Μπορούμε να γράφουμε πολλά για το θέμα, το οποίο απεκρύβη κατά τρόπο απαράδεκτο από το ΓΕΣ και δόθηκε στην δημοσιότητα μία ημέρα μετά.Το πιθανότερο (και αυτό αναφέρει ως γεγονός πηγή μεγάλης ξένης πρεσβείας) είναι ότι είχαμε καταδρομική τουρκική ενέργεια και σύλληψη των δυο αιχμαλώτων και εν συνεχεία μεταφορά τους στο ελληνικό έδαφος.Το pronews.gr λίγες ώρες πριν από το συμβάν, τη Τετάρτη το βράδυ είχε το προφητικό ρεπορτάζ το οποίο αποδείχθηκε-όπως πάντα-απόλυτα έγκυρο με τίτλο «Ανησυχία για Έβρο - Α.Τσίπρας: «Αποφύγετε κλιμάκωση» - Ο ρόλος των άγνωστων μειονοτικών χωριών» και αναφερόταν ακριβώς στην κατάσταση που δημιουργείται στο προγεφύρωμα του Κάραγατς.
Και σημειώναμε στην αρχή του κειμένου ότι "Σε πολιτικό επίπεδο η εντολή Α.Τσίπρα είναι σαφής και συγκεκριμένη: «Αποφύγετε κλιμάκωση πάσα θυσία». Αλλά το θέμα είναι τι ακριβώς θα θυσιάσουμε για να αποφύγουμε την κλιμάκωση; Και πόσο μπορείς να αποφύγεις έναν καυγά όσο και να υποχωρείς, όταν τις προκλήσεις τις διαδεχθούν οι επιθετικές κινήσεις; 
Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά την κατάσταση, όπως την κλιμακώνει η Αγκυρα τις τελευταίες ώρες, ανησυχεί από το γεγονός ότι η Τουρκία αντί να κάνει κινήσεις αποκλιμάκωσης συνεχίζει να αυξάνει την στρατιωτική της παρουσία, αυτή την φορά στον Εβρο και... ποντάρει στις ΗΠΑ!".

Παρά τις "μαγκιές" ορισμένων κατά φαντασίαν ράμπο, εδώ φαίνεται ότι το καθεστώς έχει δώσει 
μία και μοναδική πάγια εντολή στις ένοπλες δυνάμεις
Υποχωρήστε. Υποχωρήστε. Υποχωρήστε...
 

Κατ'αρχήν να επισημάνουμε ότι συμφωνούν με τη τακτική Τσίπρα την παρούσα χρονική στιγμή, το σύνολο των ανώτατων στελεχών της στρατιωτικής ηγεσίας. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν. 
Το προφητικό κείμενο κατέληγε με δήλωση στο pronews.gr ανώτατου αξιωματικού αναφορικά με την συμπεριφορά των Τούρκων:

«Εγιναν εξαιρετικά απρόβλεπτοι τους τελευταίους έξι μήνες. Ομολογώ ότι δεν αναμέναμε να έχουν τόσο γρήγορη επιχειρησιακή ανάκαμψη 1,5 χρόνο από το πραξικόπημα. Και συμπεριφέρονται σαν λυσσασμένα σκυλιά. Οι κινήσεις τους δεν υπακούν σε κάποια λογική. Απλά είναι πολύ βίαιες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημά μας. Οτι δεν υπακούν ούτε σε στρατιωτική, ούτε σε πολιτική λογική πλέον οι κινήσεις τους, άρα είναι εξαιρετικά απρόβλεπτοι»...

Ταυτοχρόνως υπήρξε πληροφορίας από ξένη πρεσβεία το μεσημέρι της Τετάρτης (απόλυτα διακριβωμένο και επιβεβαιωμένο) όπου επισημάνθηκε στην ελληνικη πλευρά, φυσικά ανεπίσημα, "Να είναι προσεκτική τις επόμενες ώρες".
Και μετά από λίγες ώρες συμπτωματικά προφανώς, "Δύο στελέχη του ΕΣ μπήκαν στο τουρκικό έδαφος λόγω κακών καιρικών συνθηκών και συνελήφθησαν".
Μάλλον και το 1940 λόγω κακών καιρικών συνθηκών μπήκαν οι Ιταλοί στην Ελλάδα...
Οι Αμερικανοί παρακολουθούν και προσπαθούν να επέμβουν κατευναστικά αλλά η συγκυρία στις ΗΠΑ είναι κακή για την Ελλάδα: Η σύγκρουση Λευκού Οίκου με το "βαθύ αμερικανικό κράτος" είναι βίαιη και δείχνει ότι δεν ελέγχει πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να ελέγχει...


Επανάληψις


Και ξέρετε...
Είναι καλύτερο για ένα έθνος να δώσει και να χάσει ένα πόλεμο, 
παρά να καταντήσει ο καραγκιόζης των εθνών, χωρίς να ρίξει ούτε σφαίρα...


*Τα φωτομονταζ ασφαλως του Αυτολυκου
panusis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.