Τους καταρρακώνει το ηθικό, τους ταπεινώνει και μετά για να τους κλείσει τα στόματατα δίνει αναδρομικά στους απόστρατους - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Τους καταρρακώνει το ηθικό, τους ταπεινώνει και μετά για να τους κλείσει τα στόματατα δίνει αναδρομικά στους απόστρατους


Διπλά αναδρομικά έρχονται με δικαστική απόφαση για 125.000 απόστρατους με δύο τρόπους.

Ο πρώτος περιλαμβάνει επιστροφές έως 1.800 ευρώ οι οποίες διεκδικούνται με αιτήσεις από όσους διαπιστώσουν ότι οι μειώσεις του ν. 4093/2012 επιβάλλονταν παρανόμως σε άθροισμα συντάξεων που έχει λάβει υπόψη τις μειώσεις επιμέρους συντάξεων και βοηθημάτων από τα Μετοχικά του Ταμεία (Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού και ΤΕΑΠΑΣΑ).

Ο δεύτερος περιλαμβάνει επιστροφές από 2.662 ευρώ έως και 12.805 τις οποίες δικαιούνται με απόφαση του ΣτΕ η οποία μάλιστα επιβάλλεται να εφαρμοστεί εντός 8 μηνών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αυξήσεις συντάξεων για τους 125.000 απόστρατους που προέρχονται από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ ξεκινούν από 41 ευρώ και φτάνουν στα 197 ευρώ (καθαρά προ φόρου).

Τα ποσά αυτά θα πρέπει να πιστωθούν στην μηνιαίες αποδοχές από τη στιγμή που θα γίνει εκτελεστή η απόφαση.

Πέραν όμως αυτών το μεγάλο «πακέτο» αναδρομικών και ο πονοκέφαλος για το πώς θα δοθούν προέρχεται από τις αναδρομικές αυξήσεις που εκτείνονται στο διάστημα 2012-2017, δηλαδή για 65 μήνες που μετρούνται μέχρι τώρα. Τα αναδρομικά ανάλογα με το βαθμό αποστρατείας ξεκινούν από 2.665 ευρώ και φτάνουν έως και 12.805 ευρώ για τους απόστρατους με βαθμό Α/ΓΕΕΘΑ και αντιστοίχων σε ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΕΛΑΣ, Λ.Σ. και Π.Σ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει αντί να καταβάλει τη δεύτερη δόση στους απόστρατους να προχωρήσει σε συμψηφισμό με τις μειώσεις που θα έρθουν τον Δεκέμβριο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.