κ. Τόσκα μου είναι να το θες να είναι ασφαλής η πόλη, όχι μόνο να το λες - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

κ. Τόσκα μου είναι να το θες να είναι ασφαλής η πόλη, όχι μόνο να το λες

Αποτέλεσμα εικόνας για τζουλιάνι

Όταν ο Rudolph Giuliani αναλάμβανε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, η πόλη αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα εγκληματικότητας (όπως σήμερα η Αθήνα). Μαζί με τους συνεργάτες του αντιλήφθηκε ότι η αντιμετώπισή τους και η αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών δεν απαιτούν την ανακάλυψη της πυρίτιδας, αλλά 4-5 απλά βήματα:

✔️Αντιμετώπιση της λεγόμενης εμφανούς μικροεγκληματικότητας, ώστε να παγιωθεί το αίσθημα ασφάλειας.
✔️Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής αντικοινωνική συμπεριφορά (ξεκινώντας από τα γκράφιτι - αυτή τη μάστιγα στην Αθήνα πλέον), ώστε να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στις περιθωριακές ομάδες (όπως οι αναρχικοί στην περίπτωση της Αθήνας) και στις συμμορίες.
✔️Κίνητρα στους αστυνομικούς με ανταμοιβές ανάλογα με τις υποθέσεις που εξιχνιάζουν.
✔️Στατιστική καταγραφή ανά περιοχή των περιστατικών εγκληματικότητας, ώστε να δίδεται το κατάλληλο, κατά περίπτωση, βάρος.

Έκανε, δηλαδή, ο χριστιανός ό,τι δεν κάνουμε εμείς στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις μας, όπου παρατηρείται σήμερα παρόμοια συμπτωματολογία: Ανασφάλεια πολιτών που νιώθουν την ανάγκη αυτοπροστασίας (βλ. περιστατικό 88χρονου), διαρκής αύξηση όλων των μορφών εγκληματικότητας, αυξανόμενα περιστατικά εμφανούς εγκληματικότητας (πχ. συμμορίες κλεφτών στο κέντρο της Αθήνας και, ιδίως, τους σταθμούς μετρό, δραματική αύξηση κλοπών αυτοκινήτων, εισβολές σε σπίτια για κλοπές ή/και βίαιες ληστείες κοκ.), αδυναμία αστυνομίας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας, ατιμωρησία καθώς και όσοι συλλαμβάνονται σύντομα απελευθερώνονται, ελλιπείς περιπολίες στο κέντρο των πόλεων αλλά και περιφερειακά κ.ά.

Και όχι μόνο δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, αλλά, αντιθέτως, με τραγικές επιλογές όπως ο νόμος Παρασκευόπουλου και η ανοχή σε μπαχαλάκηδες και τρομοκράτες, καθιερώνεται μια νοοτροπία ανομίας και ατιμωρησίας ό,τι και αν γίνει.

Ο Giuliani δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα, αλλά, χάρη στα μέτρα που έλαβε, σήμερα η Νέα Υόρκη (τουλάχιστον downtown αλλά και στις περισσότερες συνοικίες) είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου. Στην Ελλάδα ζούσαμε για δεκαετίες σε μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, αλλά, κάνοντας τα ακριβώς αντίθετα, τη μετατρέπουμε σε μια από τις πιο επικίνδυνες στην Ευρώπη.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, γιατί εμείς (δηλαδή κάποια από εσάς) το επιλέξαμε, ψηφίζοντας ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές και ευνουχισμένη αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.