Κονίτσης Ανδρέας: ''Ντροπή για την κυβέρνηση να εξισώνει το Βορειοηπειρωτικό με το τσάμικο ζήτημα'' - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Κονίτσης Ανδρέας: ''Ντροπή για την κυβέρνηση να εξισώνει το Βορειοηπειρωτικό με το τσάμικο ζήτημα''

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης κονιτσης ανδρεας

Δηλώσεις έκανε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας σχετικά με τις Ελληνοαλβανικές συνομιλίες και το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για τις ελληνοαλβανικές συνομιλίες:

«Οι ειδήσεις που έρχονται από τον χώρο της Βορείου Ηπείρου είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Ακούγεται μετ’ επιτάσεως, ότι γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στην Ελληνική και την Αλβανική Κυβέρνηση, προκειμένου η γειτονική χώρα να ενταχθή στην Ευρωπαική Ένωση.

Αλλά οι συζητήσεις αυτές:

1) Είναι εντελώς μυστικές και, το χειρότερο, γίνονται εν αγνοία των Βορειοηπειρωτών. Αν, όμως, οι Βορειοηπειρώτες δεν γνωρίζουν «τι τέξεται η επιούσα», τότε πως είναι δυνατόν να διεξάγωνται διαπραγματεύσεις ερήμην των γηγενών κατοίκων της προαιωνίως Ελληνικής Βορείου Ηπείρου; Ρωτάμε, γιατί κάποια ημερήσια επαρχιακή εφημερίδα δημοσίευσε την είδηση (χωρίς να υπάρξη διάψευση) ότι Ελλάδα και Αλβανία έχουν συμφωνήσει η μεν δεύτερη να δεχθή να μην κάνη λόγο για τους «Τσάμηδες», η πρώτη δε να μην αναφέρη ως υπαρκτό το θέμα και το όνομα Βόρειος Ήπειρος!

Αλλ’ εάν τα παραπάνω αληθεύουν, τότε – το λέω ξεκάθαρα – έχουμε εθνική προδοσία, αφού ξεπουλιέται η Βόρειος Ήπειρος, όταν οι Έλληνες κάτοικοί της βρίσκωνται στο σκοτάδι της αγνοίας για το τι «μαγειρεύεται» εις βάρος τους. Αντί το Βορειοηπειρωτικό να είναι πρώτο θέμα στις συζητήσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, βρίσκεται τελευταίο (αν είναι και τελευταίο) επειδή έτσι θέλουν οι Βρυξέλλες και η Αμερική. Το λιγώτερο που μπορεί κανείς να πη για την, ουσιαστικά ανύπαρκτη, εξωτερική ελληνική «πολιτική» είναι η λέξη: ΝΤΡΟΠΗ.

2) Εξισώνουν το υπαρκτό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, με το ανύπαρκτο «Τσάμικο». Η Βόρειος Ήπειρος είναι τμήμα της ελεύθερης Ηπείρου (άρα της ενιαίας Ηπείρου). Και το 1914 κατωχυρώθηκε η Αυτονομία της με το «Πρωτόκολλο της Κερκύρας» (17.5.1914), αφού είχε προηγηθή, με λαμπρή μάλιστα επιτυχία, ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών. Σημειώνουμε, ότι το «Πρωτόκολλο της Κερκύρας» το έχει συνυπογράψει και η Αλβανία. Επομένως, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η Αλβανία, το Βορειοηπειρωτικό είναι για την Ελλάδα ζήτημα απολύτως υπαρκτό.

Αντίθετα, το «Τσάμικο» δεν υπάρχει για την Ελλάδα, όπως, άλλωστε, έχουν διακηρύξει όλες οι μέχρι τώρα Ελληνικές κυβερνήσεις. Διότι, οι «Τσάμηδες», ως σύμμαχοι πρώτα των Ιταλών κι’ ύστερα των Γερμανών εισβολέων, διέπραξαν ανήκουστα εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων της Θεσπρωτίας. Μετά δε το τέλος του πολέμου, καταδικάστηκαν, ερήμην, από το στρατοδικείο των Ιωαννίνων. Συνεπώς, για την Ελλάδα δεν υπάρχει – το ξανατονίζω, δεν υπάρχει – «Τσάμικο ζήτημα».

3) Αν, όμως, η Ελλάδα δεν σταθή στο ύψος των περιστάσεων και δεν αντιτάξη τα εθνικά της δίκαια για την βασανισμένη και χιλιοπροδομένη Βόρειο Ήπειρο, απέναντι στις πανάθλιες μεθοδεύσεις των «μεγάλων» αυτού του κόσμου, αλλά και στην πονηριά των Αλβανών, που ολόκληρες δεκαετίες μέχρι σήμερα έχουν αφάνταστα τυραννήσει τους Βορειοηπειρώτες, θα είναι ανάξια των γενναίων παιδιών της, που για την Γη του Πύρρου πολέμησαν νικηφόρα και πολλά έπεσαν στα πεδία των μαχών υπέρ Πίστεως και Πατρίδος!

Η Κυβέρνηση, αφήνοντας κατά μέρος την δήθεν «μυστική» διπλωματία, οφείλει να ενημερώση πάραυτα, πρώτα τους Βορειοηπειρώτες κι’ ύστερα ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό για τις εξελίξεις, ώστε όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κι’ ας γνωρίζη καλά, ότι δεν θα ανεχθή μια ακόμη «χαμένη» πατρίδα, ο υπερήφανος εθνικά Ελληνισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.