Οι λαοί γράφουν την ιστορία τους, όταν έρχεται η ώρα να τη γράψουν - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Οι λαοί γράφουν την ιστορία τους, όταν έρχεται η ώρα να τη γράψουν

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορα ελλαδα

Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.
Δεν είναι η καταγωγή αλλά η αρετή που τους κάνει να διαφέρουν.
Ας το παραδεχθούμε...
Μαζί φάγαμε τα λεφτά από όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες, εμείς δημιουργήσαμε το δομημένο ομόλογο, μαζί φάγαμε τις μίζες των εξοπλιστικών, μαζί φάγαμε τις μίζες της Siemens, μαζί με τον Τσοχατζόπουλο συμφωνήσαμε την υπερκοστολόγηση κάθε φρεγάτας και κορβέτας για να κάνουμε κρουαζιέρες σε Αιγαίο και Ιόνιο και μαζί υπογράψαμε συμβάσεις με τους Γερμανούς για ακατάλληλα υποβρύχια που έγερναν. 

Μην κρύβεστε άλλο...
Μαζί παίξαμε στο χρηματιστήριο (αλλά δεν κερδίσαμε). 
Μαζί κάναμε τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα
Μαζί αγοράσαμε εκατομμύρια εμβόλια για την γρίπη. 
Μαζί ξοδέψαμε δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς που δε χρειαζόμαστε ή εξοπλισμούς που δεν δούλεψαν ποτέ, ακυρώνοντας αγορές φθηνότερων οπλικών συστημάτων που τα είχαμε ανάγκη και που τα περισσότερα θα τα φτιάχναμε στην χώρα μας, που είχε - κι ακόμη έχει - άξια χέρια και μυαλά. 
Αν και σε κάποιους τους δείξαμε τον δρόμο για την ξενιτιά απαξιώνοντας τους, εξαθλιώνοντας τους ίδιους και τις οικογένειες τους... 

Μαζί τα φάγαμε και είμαστε τόσο πλούσιοι όσο και διεφθαρμένοι... 
Χαμένα τα ονόματα μας σε λίστες offshore σε λίστες ευρωπαϊκών τραπεζών που δεν θα ελεγχθούν ποτέ! Η διαφορά μας είναι τέτοια που πληρωνόμαστε από τη Βουλή για να κάνουμε το θυμόσοφο και να κάνουμε διαπιστώσεις και να ψηφίζουμε μνημόνια και μέτρα λέγοντας την εξωφρενική ατάκα "δεν ξέραμε", η "δεν γινόταν αλλιώς. Θα μας πετούσαν έξω από το ευρώ". 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορα ελλαδα

Εμείς τσεπώνουμε τα 10χιλιαρα κάθε μήνα. 
Εμείς φταίμε που δεν καταλαβαίνουμε τι ψηφίζουμε, εμείς που δεν καταλαβαίνουμε πως η πολιτική είναι προσφορά και τιμή, δεν είναι υποχρέωση! Δεν έπιασε κανείς - κανέναν από το λαιμό και κανείς δεν ζήτησε με την βία να ξεβολέψει κανέναν από τους ρυθμούς του για να βάλει τον κώλο του στα άβολα έδρανα της Βουλής. 

Για να σοβαρευτούμε. 
Η δημοκρατία δεν είναι καθόλου θεμελιωμένη πάνω στην αρετή. Είναι θεμελιωμένη στη φιλοδοξία κάθε πολίτη που περικλείνει και τη φιλοδοξία όλων των άλλων.

Όλες αυτές οι ανέξοδες ανοησίες που έχουν ακουστεί, παλιότερα από τον Πάγκαλο, σήμερα με άλλα λόγια από άλλους, δεν είναι απλά επικίνδυνες, είναι εγκληματικές. 

Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν δουλειά και πιθανά να μην ξαναβρούν ποτέ να ξανακάνουν κάτι τόσο σούπερ ουαου. 

Πολλοί από αυτούς κάνουν τα πάντα για να βλέπουν τις μούρες τους στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες η ακόμη και στα life style περιοδικά. 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορα ελλαδα

Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που μπήκαν στην πολιτική με ελάχιστα και σήμερα έχουν στην κατοχή τους τόσα ακίνητα όσα έχει μια μικρή πόλη, όλοι αυτοί που μπήκαν στην πολιτική έχοντας από τους δικούς τους μια μικρή περιουσία και θέλουν βγαίνοντας να έχουν μια μεγάλη περιουσία, αλλά και όλοι εκείνοι οι τύποι που μπήκαν στη πολιτική ξεβράκωτοι και σήμερα έχουν μεζονέτες και καταθέσεις, δείχνοντας πως ξέρουν να διαχειριστούν άριστα τα δικά τους, σε αντίθεση με τα δικά μας, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι αυτή τη στιγμή, ενώ έχουν καθήκον να μας συσπειρώσουν, να μας εμπνεύσουν, να μας θυμίσουν τις αρετές της Φυλής μας και να μας δώσουν ένα στόχο για να βγούμε από αυτή την σκατότρυπα που έχουμε βρεθεί με - σχεδόν - αποκλειστική τους ευθύνη, αυτοί οι ίδιοι μας διχάζουν ψηφίζοντας νόμους για κουκουλοφόρους μάρτυρες για να διώξει το ένα κόμμα το άλλο. Το κακό είναι πως αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που χρειάζεται λόγω των Εθνικών προκλήσεων άπαντες να είμαστε ενωμένοι. Και δεν είμαστε...

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορα ελλαδα

Και επειδή πολύ κουβέντα έχει γίνει για το ποιος έχει τελικά την ευθύνη για όλα όσα έχουν γίνει - οι πρώην, οι νυν, όσοι άλλαξαν κόμμα και ξαναδηλώνουν παρόν με άλλο κοστούμι, εμείς, εσείς, οι άλλοι, οι ξένοι, οι ντόπιοι, οι επόμενοι; Γενικώς; Ειδικώς; - όλοι αυτοί οι ένοχοι που μας έχουν βάλει να ψαχνόμαστε μεταξύ μας, θα πω πως η ευθύνη της κατάντιας μας, όπως γενικά κάθε ευθύνη, έχει όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και χαρακτηριστικά... 

Δεν είναι γενική. 
Είναι ειδική. 
Προσωπική. 

Δεν πήγα εγώ ούτε ενδεχόμενα εσείς να υπογράψουμε συμβάσεις για τα ολυμπιακά έργα 3-4-5-6-7 φορές πάνω από το πραγματικό κόστος.
Δεν σταμάτησα εγώ ούτε ενδεχόμενα εσείς τον λογιστικό έλεγχο γιατί προσέκρουε σε ατασθαλίες του 2004.
Δεν πήγα εγώ ούτε ενδεχόμενα εσείς με σαμσονάιτ τις μίζες της Novartis ή κάποιου άλλου σκανδάλου στους πολιτικούς.
Δεν πήγα εγώ ούτε ενδεχόμενα εσείς να υπογράψουμε για τα διάφορα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που ήρθαν αλλά κατέληξαν σε τσέπες! 
Δεν πήγα εγώ ούτε ενδεχόμενα εσείς να υπογράψουμε επιτόκια που έφεραν τόκους 245 δις ευρώ που πληρώνουμε ανελλιπώς από το 1981 και δεν πέφτουν με τίποτε! 

Ναι! 

Από τα 370 δις - λέει μια έρευνα του Πέτρου Δούκα - που μας λένε πως ακόμη χρωστάμε και δεν ξοφλάμε με τίποτε αν και έχουμε δώσει πάνω από 700 δις σε τόκους, τα 245 είναι τόκοι και τόκοι τόκων που αυξάνονται αντί να μειώνονται. 

Ποιοι τα έφαγαν λοιπόν; 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορα ελλαδα

Τα έφαγαν οι πολιτικοί. Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που φιγουράρουν καθημερινά και πολλές φορές ταυτόχρονα, σε δύο κανάλια κουστουμαρισμένοι, καλογυαλισμένοι, καλοταϊσμένοι. 
Τα έφαγαν οι καναλάρχες που ήταν ταυτόχρονα και εργολάβοι που εισέπρατταν την αξία των έργων στο δεκαπλάσιο μπουκώνοντας με μίζες τους πολιτικούς, ενώ καλοπλήρωναν και δημοσιογράφους εξαγοράζοντας τη σιωπή τους ή ακόμα χειρότερα την στήριξή τους, δηλαδή την ανοχή τους, δηλαδή την ενοχή τους! 

Τα έφαγε η συμμορία της διαπλοκής. Οι συνδικαλιστές και οι πρώιμοι απατεώνες πολιτικοί που εκκολάπτονταν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα! 
Τα έφαγαν οι διάφοροι τραπεζίτες που έριξαν τις τράπεζες τους στα βράχια και παρά το ότι ανακεφαλαιοποιήθηκαν από λεφτά του Ελληνικού Λαού, συνέπραξαν με τους πολιτικούς και κράτησαν την διοίκηση στα χέρια τους, εξακολουθώντας ακόμη και σήμερα να κάνουν τα ίδια. 

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών. 
Όταν κανείς από εμάς δεν τολμά να περάσει έξω από τράπεζα οι πολιτικοί μας βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δάνεια. Δάνεια που δεν θα πληρωθούν ποτέ. Και αμφιβάλλω αν την πληρώσει έστω και ένας τραπεζίτης. 

Ξέρω πως ακούγοντας με κάποιοι θα πουν «γιατί αθωώνεις το λαό; 
Όλους αυτούς τους πολιτικούς δεν τους ψηφίζει ο λαός»; 
Δεν είναι διεφθαρμένος αυτός ο λαός; 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορα ελλαδα

Η απάντηση μου είναι όχι. 
Ή τουλάχιστον δεν ευθύνονται όλοι...

Η συλλογική ευθύνη έχει πάψει προ καιρού να ισχύει. 

Η συλλογική ευθύνη δεν πέρασε ούτε στη Ρουάντα όπου μία φυλή εξολόθρευσε μία άλλη φυλή, ούτε στην Νυρεμβέργη, όπου οι Γερμανοί δικάστηκαν στην ουσία για τις συνέπειες που δημιούργησαν μέσα από δύο πολέμους. Το δικαστήριο αποφάσισε και σωστά πως η ευθύνη κάθε εγκλήματος είναι προσωπική! 

Δεν ευθύνονται οι πολίτες που τα τελευταία 167 χρόνια τα συντάγματα μας μας κάνουν υπηκόους και όχι πολίτες! Στους Έλληνες δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα όπως αναγνωρίζουν τα συντάγματα στην Γαλλία στην Ελβετία στην Ισπανία ή στην Ιταλία. 

Δεν ξέρουμε καν τι είναι η ανάκληση αιρετών ή οι λαϊκές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Υπάρχει ένα χάος μεταξύ πολίτη και πολιτικού. Ενώ ο νόμος περί ανευθυνότητας υπουργών δημιουργεί άλλοθι στους πολιτικούς που προσβάλλουν κάθε λογική και κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας με τους πολίτες. 

Ο χαρακτήρας του κοινού λαού μεταβάλλεται μέσα σε μία μόνο μέρα.

Αυτοί λοιπόν, όλοι μαζί τα φάγανε. 
Και σε μας ήρθε άδικα ο βαρύς λογαριασμός. 
Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορα ελλαδα

Ως πολίτες δεν τους ανεχτήκαμε. 
Ξεσηκωθήκαμε! 
Βγήκαμε στις πλατείες, χτυπηθήκαμε από μπαχαλάκηδες, εξαπατηθήκαμε από όσους εμπιστευτήκαμε. 

Η ελπίδα που διαψεύστηκε, καταθλίβει κι αποθαρρύνει.

Οι λιγοστοί διορισμοί και τα βολέματα που εξακολουθούν σε κάποιους ας μην είναι αφορμή για να συνεχίσουμε στο αδιέξοδο της συλλογικής ευθύνης γιατί έτσι απομακρύνουμε εκείνους που θέλουν να σταθούν στο πλάι μας... μετανοιωμενοι, αποφασισμένοι... 

Είμαστε όλοι καμωμένοι από αδυναμίες και λάθη. 
Ας συγχωρήσουμε αμοιβαία τις ανοησίες μας: Είναι ο πρώτος νόμος της φύσης.


Όχι είναι λοιπόν η απάντηση... 
Μαζί δεν τα φάγαμε... 
ΜΑΖΊ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΟΣΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ 
ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ

Με πόνο ψυχής, με αίμα και στερήσεις μπορέσαμε κάποτε και τα φτιάξαμε και μαζί θα τα ξαναφτιάξουμε και θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες! Τα νομοθετικά εργαλεία για να εισπράξουμε όσα έχουν φάει όλοι αυτοί υπάρχουν από το 1931! 

Τι χρειάζεται; 

Να συσπειρωθούμε και την επόμενη φορά, όποτε και αν γίνουν εκλογές, μαζικά, να στείλουμε ανθρώπους στην Βουλή που θα εφαρμόσουν αυτούς τους νόμους και θα καταργήσουν όλους τους άλλους που απαλλάσσουν τους ενόχους.
Η δύναμη είναι στο χέρι μας, στο μυαλό και στην καρδιά μας!
Μην την σκορπάτε άδικα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.