Η άδεια μπαταρία του κινητού πιο αγχωτική από μια συνέντευξη για δουλειά - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Η άδεια μπαταρία του κινητού πιο αγχωτική από μια συνέντευξη για δουλειά


Αποτέλεσμα εικόνας για Η άδεια μπαταρία του κινητού
Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι ο σύγχρονος άνθρωπος νιώθει μεγαλύτερο στρες για το αν αδειάζει η μπαταρία του κινητού από εκείνο για ένα interview για δουλειά ή ακόμη και από το να χαλάσει το αυτοκίνητο του.

Η κινεζική εταιρεία κινητών τηλεφώνων Huawei η οποία έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κινητό του τηλέφωνο. Η μελέτη έγινε στην Βρετανία και σε αυτή έλαβαν μέρος περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα. Διαπιστώθηκε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μεγαλύτερο άγχος για τα επίπεδα στα οποία βρίσκεται η μπαταρία του κινητού του τηλεφώνου από το άγχος που του προκαλεί μια συνέντευξη για ανεύρεση εργασίας ή από το να καθυστερήσει σε μια σοβαρή επαγγελματική συνάντηση.

Η έρευνα έδειξε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος στην θέα ενός κινητού μου έχει ξεμείνει από μπαταρία νιώθει χειρότερα από το αν χαλάσει το αυτοκίνητο του ή από το να κλειδωθεί έξω από το σπίτι του. Κάποιοι στην έρευνα ανέφεραν ότι το να ξεμείνουν από μπαταρία στο κινητό τηλέφωνο τους έστω και λίγες ώρες τους τους αγχώνει περισσότερο από ότι το να γίνουν γονείς! Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει όπως αποδεικνύεται με τον μόνιμο φόβο της αποφόρτισης της μπαταρίας του κινητού.

«Οι άνθρωποι αποκτούν ένα συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό τους τηλέφωνο παρόμοιο με αυτό που έχουν για ένα μέλος της οικογένειας τους ή με κάποιο καλό τους φίλο. Οι άνθρωποι βασίζονται πλέον πολύ στο κινητό τους τηλέφωνο και στις διάφορες υπηρεσίες που τους παρέχει και για αυτό αν δεν έχουν μαζί την συσκευή ή αυτή δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο αισθάνονται πολύ άσχημα. Κυρίως αναπτύσσεται το συναίσθημα της απομόνωσης αφού με το κινητό τηλέφωνο ο σύγχρονος άνθρωπος συνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο» αναφέρει η ελληνικής καταγωγής ψυχολόγος από τον Καναδά Λίντα Παπαδοπούλου που είναι συγγραφέας πολύ πετυχημένων εμπορικά βιβλίων ψυχολογίας.Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.