Έτσι θα έρθει στην Ελλάδα το «απόλυτο μπάχαλο» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Έτσι θα έρθει στην Ελλάδα το «απόλυτο μπάχαλο»


Η Ιταλία στις 12. Οκτωβρίου 2017 ενέκρινε έναν νέο εκλογικό νόμο, με 375 ψήφους υπέρ και 215 κατά.

Το εκλογικό σύστημα, γνωστό ως Rosatellum, προβλέπει την εκλογή των δυο τρίτων βουλευτών και γερουσιαστών με την απλή αναλογική, και του υπόλοιπου ενός τρίτου με πλειοψηφικό. Δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης, και ευνοούνται οι συμμαχίες πολιτικών δυνάμεων.

Με άλλα λόγια δεν ευνοεί τις αυτοδύναμες ισχυρές κυβερνήσεις!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Καμία πολιτική δύναμη ή συμμαχία, δεν δείχνει σε θέση να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση και θα πρέπει να αρχίσει μια προσεκτική προσπάθεια, από μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας, για να διαπιστώσει πως θα μπορέσει να εξασφαλισθεί η σταθερότητα.

Με άλλα λόγια πώς να αποφευχθεί το «μπάχαλο»!

Τι ισχύει στην Ελλάδα:

Έχε ψηφιστεί εκλογικό νομοσχέδιο, αντίστοιχο της Ιταλίας, εκείνο της «απλής αναλογικής», το οποίο θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές!

Τι σημαίνει αυτό;

Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, τότε θα οδηγηθούμε σε επαναληπτικές με το σύστημα της «απλής αναλογικής» και άρα σε απόλυτο «μπάχαλο» τύπου Ιταλίας, κάτι που εμποδίζει, εν προκειμένω, τις δεξιές ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις να σχηματίσουν κυβέρνηση και να αντιμετωπίσουν την κρίση σε οικονομία και μεταναστευτικό, την οποία έχουν προκαλέσει οι αριστερόστροφες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.