Αλήθειες που δεν πρέπει να πείτε στο παιδί - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Αλήθειες που δεν πρέπει να πείτε στο παιδί

Αλήθειες που δεν πρέπει να πείτε στο παιδί

Ποιος είπε ότι η ειλικρίνεια είναι πάντα σωστή; Όταν μεγαλώνετε παιδιά, είναι απαραίτητο κάποια πράγματα να μην τα μάθει ποτέ και να τα κρατήσετε για εσάς. Το mother.gr καταγράφει μερικά ενδεικτικά παραδείγματα…

Οικονομική κατάσταση: Επειδή είναι δεδομένο ότι λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας θα υπάρχουν προβλήματα και στο δικό σας νοικοκυριό, αφήστε το παιδί έξω από αυτά. Δε χρειάζεται να ξέρει πόσα χρήματα παίρνετε, ούτε ότι βιώσατε πρόσφατα περικοπή μισθού, ούτε οτιδήποτε ανάλογο και βέβαια φροντίστε να μην το διαπιστώσει έμμεσα επειδή στερείται βασικά αγαθά.


Κακή ψυχολογία: Μην επιβαρύνετε και μην ξεσπάτε στο παιδί την άσχημη διάθεσή σας ή τους γενικότερους προβληματισμούς σας. Σε εκείνο θα πρέπει να φέρεστε πάντα όμορφα και γλυκά (εκτός κι αν έχει δώσει, για παράδειγμα, δικαιώματα να το μαλώσετε) και τα προβλήματα να τα συζητάτε με το σύντροφό σας.

Μειονεκτήματα συντρόφου: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναφέρετε στο παιδί τα μειονεκτήματα του συντρόφου σας, γιατί είναι σα να τον κατηγορείτε και το παιδί δεν έχει ανάγκη να γίνεται φορέας αρνητικής ενέργειας για τον ένα γονιό του. Λύστε μεταξύ σας τις διαφορές σας και στο παιδί να δείχνετε ότι είσαστε μονιασμένοι και αγαπημένοι.


Αρνητική εντύπωση για φίλο: Ακόμα κι αν έχετε ενστάσεις για το χαρακτήρα του φίλου του παιδιού σας, αποφύγετε να την εκφράσετε ή να προσπαθήσετε να το επηρεάσετε να αλλάξει παρέες. Έχει κάθε δικαίωμα να κάνει επιλογές με βάση τα δικά του κριτήρια κι αν είναι λάθος να το διαπιστώσει μόνο του.


Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.